Luister
muziek
19 april 2024 - 07:00
Deel dit artikel:

Koningsdag in Heeze

HEEZE - Zaterdag 27 april staat Heeze weer in het teken van het Oranjefeest! Alle inwoners worden opgeroepen om 's ochtends de nationale driekleur aan huis te hangen en mee te doen aan de festiviteiten.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Het programma begint met een ontbijt voor de gedecoreerden in het Perron, gevolgd door de traditionele kinderoptocht nabij het Perron. Op het gemeentehuisplein worden vervolgens de prijzen van de kinderoptocht uitgereikt na enkele officiële handelingen.

Vanaf 12.30 uur barst het feest los op diverse locaties in Heeze. Er is van alles te beleven, zoals de Kindervrijmarkt en Spektakelmiddag bij de korfbal, Koningsschieten bij Rozen van Oranje en Gilde Sint Joris, en activiteiten bij de Heezer Rijvereniging RSV op locatie de Ruiterhal aan de Muggenberg.

Om 13.00 uur start de inschrijving voor de Koningsrit, die langs mooie plekjes in de gemeente voert. Op verschillende horecalocaties langs de route worden de deelnemers verrast met hapjes en drankjes. De prijsuitreiking vindt om 18.00 uur plaats bij Loef aan de Kapelstraat. Deelname kost €10,00 per persoon en inschrijven kan voor de kantine bij de korfbal.

Het Oranje Comité Heeze streeft ernaar om met deze activiteiten op Koningsdag en tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een uitgebreid programma te bieden. Dit brengt echter kosten met zich mee. Het comité biedt een laagdrempelige manier om te doneren: steun hen door middel van een tientje via bankrekening NL48INGB 0001095935 onder vermelding van "Tientjesbrief".

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug