Luister
muziek
29 Mei 2024 07:00
Deel dit artikel:

Verplaatsing twee bouwplaatsen Brabantsedag gestart

HEEZE - Na de verplaatsing van de bouwplaats van Ge Wit 't Oit Noit Nie Ijn er nog twee wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag die moeten verhuizen. Vriendenkring De Rijten en Vriendenkring Ietskes Schif krijgen deze week een nieuwe bouwlocatie.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Vriendenkring De Rijten komt nabij sportpark Het Lambrek te staan, een kleine twintig meter van Vriendenkring De Rooie Hoek af. Vriendenkring Ietskes Schif komt achteraan op Industrieterrein De Poortmannen te staan. De aannemer is onlangs begonnen met de verplaatsing van de verhardingen. Beide lokaties bleken ontzettend nat te zijn door de regenval van de laatste maanden. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat beide nieuwe bouwlokaties nog voor het weekend gereed zijn als er tenminste niet al teveel regen meer komt. Dat zou mooi zijn want vanaf 1 juni mogen de bouwtenten weer opgebouwd worden.

Maandagmiddag werd al de stroomvoorziening aangesloten in de nieuwe stroomkast bij Ietkes Schif. De zestien wagenbouwersgroepen starten op 1 juni met het bouwseizoen om op zondag 25 augustus te schitteren in de Parade die dan door Heeze trekt.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug