Luister
Live
27 augustus 2020 - 14:30
Deel dit artikel:

Nieuws over de Brabantsedag Thuisquiz op zaterdag 29 augustus 2020

HEEZE - In plaats van de grootste theaterparade dit weekend: de Brabantsedag Thuisquiz.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Deze speelavond is voor iedereen die de Brabantsedag een warm hart toedraagt. Corona-veilig thuis voor de buis krijgen deelnemers en publiek een avondvullende spelshow voorgeschoteld over ruim zestig jaar Brabantsedag, met feiten, fabels, foto’s en film van voorgaande parades:

Zaterdag 29 augustus 2020, 19.30 - 22.30 uur, met aansluitend afterparty.

Meedoen of gratis meekijken
De Brabantsedag Thuisquiz is voor wagenbouwers, vrijwilligers, Heezenaren en alle Brabantsedag-bezoekers en -fans. Iedereen kan dus meedoen. Teams bestaan uit maximaal zes personen en deelname kost 10 euro. Bij inschrijven op brabantsedag.nl/thuisquiz op kun je je team koppelen aan een wagenbouwersgroep (1 tot en met 16), de groep Vrijwilligers (17) en de groep Brabantsedag Bezoekers (18). Alleen toeschouwer zijn kan ook en is zelfs gratis; als kijker kun je zaterdagavond inloggen met de code die vanaf 19.00 uur op Brabantsedag.nl staat.

Winnen
Bestuurslid Frank van Lierop verklapt wat er te winnen valt: “Voor 10 euro kun je als deelnemer de groep van jouw keuze helpen aan de beker en natuurlijk eeuwige roem. Elke speelronde met meerkeuzevragen heeft eigen prijzen. Doe je vanaf het begin in alle zes rondes mee, dan maak je kans op de hoofdprijs voor het beste team: 6x een VIP-arrangement voor de 63ste Brabantsedag!”

Veel animo
Het enthousiasme voor de Brabantsedag Thuisquiz is groot. Er zijn al meer dan 100 aanmeldingen en deze week worden er nog meer verwacht. De quiz leeft, blijkt uit de reacties.

Gabriel van Houtert - Vriendenkring Haisjô: “Gelukkig zorgt de Brabantsedag Thuisquiz voor de noodzakelijke en oh zo gemiste wedstrijdspanning in het laatste weekend van augustus!”

Dirk van Gaal - Vriendenkring Van Gaal: “Het is goed om augustus niet geheel geruisloos voorbij te laten gaan, laat staan het laatste weekend van augustus... en met deze quiz kunnen we een tikkeltje van de Brabantsedagsfeer toch de huiskamer in slingeren. Wij hebben er zin in!”

Maarten van der Velden - Vriendenkring de Rijten: “Ik zal zaterdagavond klaarzitten: in bouwshirt én met pul. De Brabantsedagvlaggen in het dorp maken me toch al een beetje blij, maar ik mis de late avonden bouwen, de vroege ochtenden met het wagenbouwers-ontbijt, ik mis de spelrepetities en de bouwoverleggen, de grime-oefenmiddagen en de kledingdoorpas. Ik mis het bezoek van B&W op de ene, en Omroep Brabant op de andere dag, de flauwe bouwplaatshumor. Ik mis het rondje rotonde, de spanning van zondagochtend én van zondagavond, ik mis dé Brabantsedag.”

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug