Luister
Live
7 juli 2021 - 09:30
Deel dit artikel:

Tóch een bijzonder augustusweekend in en voor Heeze

HEEZE - Wagenbouwersgroepen maken de grootste theaterkeuken van het jaar. Nu de coronamaatregelen versoepelen, zien Stichting Brabantsedag en de zestien wagenbouwersgroepen toch wat ruimte. Zij bereiden een feestelijk laatste weekend van augustus, normaliter hét domein van de grootste theaterparade van het jaar van Brabantsedag Heeze.

Twee keer op rij het belevenement moeten missen, is moeilijk te verkroppen voor Heeze, de wagenbouwersgroepen en de honderden vrijwilligers. Er komt daarom een alternatiefje; geen groot publieksevenement, wel een gezellig en lekker weekend voor alle betrokkenen om de typerende
Brabantsedag-saamhorigheid in Heeze te vieren. De wagenbouwersgroepen bouwen elk hun eigen theaterkeuken, waarin ze zelf hun eigen menu
bereiden en serveren, natuurlijk op theatrale wijze. Door de gerechten te kopen, steunen gasten de bouwgroepen.

Programma
Afhankelijk van de dan geldende maatregelen wordt dit het programma (onder voorbehoud):
• Vrijdagavond 27 augustus 18.00-23.00 uur: Voorproeven voor Stichting Vrienden Brabantsedag, partners, sponsoren en Ondernemers Sociëteit Brabantsedag.
• Zaterdag 28 augustus, 15.00-00.30 uur: Theaterkeuken en feest voor alle wagenbouwersgroepen en Brabantsedagvrijwilligers.
• Zondag 29 augustus 13.00-20.00 uur: Theaterkeuken voor alle (oud-)Heezenaren.

Vanzelfsprekend wordt het culinaire menu overgoten met een muzikaal en theatraal sausje, zodat alle zintuigen worden getrakteerd. Voor deelname moeten tevoren toegangskaarten worden besteld (daarover wordt nog nader gecommuniceerd). Bestellingen worden direct en contactloos met de betreffende groep afgerekend en alleen voor drankjes zijn er consumptiemunten. Het programma heeft plaats in de Gemeentehuistuin. Als de coronamaatregelen tegen eind augustus veranderen, dan kan het programma daarop worden aangepast.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug