Luister
muziek
19 februari 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Zes burgemeesters uit Heeze-Leende ondersteunen de wagenbouwers van de Brabantsedag

HEEZE - Een dorp in Noord-Brabant met iets meer dan 10.000 inwoners dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Heeze-Leende. Op het eerste gezicht niets bijzonders zou je zeggen. Maar, naast de huidige burgemeester Paul Verhoeven heeft het dorp nog vijf burgemeesters voortgebracht die momenteel burgemeester zijn elders in Nederland. Zij waren eerder werkzaam voor de gemeente Heeze-Leende en kennen de Brabantsedag dus goed.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Stichting Vrienden Wagenbouwers ondersteunt al vele jaren de wagenbouwers van de Brabantsedag, de grootste parade van Nederland die jaarlijks op de laatste zondag van augustus door Heeze trekt en waar 40.000 bezoekers op af komen. Nu het evenement al twee jaar op rij geen doorgang heeft kunnen vinden, heeft de Stichting Vrienden Wagenbouwers een crowfdundingsactie bedacht. Deze is hard nodig daar de zestien wagenbouwersgroepen altijd konden rekenen op de sponsoring van lokale ondernemers om een prachtige wagen te bouwen. We kunnen ons voorstellen dat de sponsorinkomensten de afgelopen twee jaar veel lager of zelfs er helemaal niet zijn geweest maar de vaste kosten er voor de verenigingen er gewoon zijn. Deze crowdfundactie moet de grote steun in de rug zijn om weer met zijn allen op te starten. Door de coronacrisis die ons twee jaar parten heeft gespeeld zijn ook de reserves bij de meeste bedrijven opgedroogd en voelt het niet goed juist hen nu in deze te tijd te vragen om sponsoring terwijl de ondernemers het op dit moment zelf keihard nodig hebben.

Voor deze bijzondere crowdfundingsactie spraken ‘onze zes burgemeesters’ een filmpje in om de actie van de stichting te promoten. Naast de burgemeester van Heeze-Leende, Paul Verhoeven, doen ook de volgende burgemeesters mee: Jack Mikkers van ’s-Hertogenbosch, Jos van Bree van Geldrop-Mierlo, Wilma van der Rijt van Brunssum, Hans Verheijen van Sittard-Geleen en Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel & Maas. Allemaal zijn ze werkzaam geweest voor de gemeente Heeze-Leende en nu dus burgemeester, een unicum in Nederland!

Doneren kan snel en makkelijk via de website www.vriendenwagenbouwers.nl en voor € 1,50 doe je al mee en steun je de wagenbouwers! Vele kleintjes maken ook een grote. Onder die noemer gaat de actie vanaf 18 februari van start en duurt tot 1 juni 2022. Stichting Vrienden Wagenbouwers wil zoveel mogelijk geld ophalen voor de wagenbouwers van de Brabantsedag zodat het evenement dat al ruim 50 jaar bestaat, nog velen jaren doorgang kan blijven vinden want zonder wagenbouwers is er simpelweg geen Brabantsedag!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug