Luister
muziek
21 augustus 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Open Tenten Tocht Brabantsedag erg succesvol

HEEZE - Zaterdag 20 augustus vond de Open Tenten Tocht van de Brabantsedag plaats: een fietsroute langs de 16 bouwtenten, een uniek kijkje achter de schermen. Vanaf 11.30 stonden de wagenbouwers klaar om het publiek in hun bouwtent te ontvangen en uitleg te geven over hun wagen voor de Brabantsedag.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De buurt uit de omgeving die een kijkje kwam nemen, fans die zich wilden voorbereiden op de parade op zondag 28 augustus, familie die graag wilde weten wat er nou gebouwd werd in deze zomermaanden en collega's van andere bouwgroepen: het fietste van hot naar her.
De reacties van zowel publiek als de wagenbouwers waren louter positief.
'Je krijgt zo toch een nog beter beeld van de wagens en wat ze gaan uitbeelden volgende week. En het maakt je nog nieuwsgieriger hoe ze het op de weg gaan zetten, met grime, kleding en het acteertalent erbij. Volgend jaar weer, zouden wij zeggen!', aldus een van de fietsende bezoekers.

Frank van Lierop, bestuur Stichting Brabantsedag, beaamd de positieve geluiden: 'Dit was het eerste jaar voor onze Open Tenten Tocht en het is erg goed ontvangen bij het publiek en onze wagenbouwers. De wagenbouwers hadden er ook echt werk van gemaakt en stonden gastvrij de bezoekers te ontvangen, geweldig om te zien'.

Zondag 28 augustus zullen de 16 wagenbouwersgroepen hun creaties laten zien, al trekkend door de straten van Heeze. De komende week wordt er dan ook nog flink gebouwd, zodat alles er tip-top uitziet dan.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie