Luister
muziek
02 Februari 2023 07:00
Deel dit artikel:

Bezoekers zijn en blijven fan van de Brabantsedag: rapportcijfer 9

HEEZE - Het was toch spannend: na twee jaar pandemie-afwezigheid weer de grootste theaterparade van het jaar in de straten van Heeze neerzetten. Wat zou het publiek vinden?

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De zorgen bleken voorbarig en onterecht. Uit het bezoekersonderzoek op zondag 28 augustus 2022 kwam (weer) een 9 als rapportcijfer naar voren.
Van de 2.500 uitgereikte vragenformulieren kwam 63% ingevuld retour, terwijl online ook vele tientallen abonnees van de nieuwsbrief de moeite namen op de enquête te reageren.
Hun input leverde waardevolle informatie op. Zoals eerder komt het merendeel van de Brabantsedagbezoekers uit Noord-Brabant (82%), maar we verwelkomen ook gasten uit het buitenland en de provincies Limburg, Gelderland, Zuid- en Noord-Holland.

De omliggende gemeenten zijn het sterkst vertegenwoordigd langs het paradeparcours. Meer dan de helft van de gasten komt uit Heeze, Leende, Geldrop en Mierlo maar ook Eindhoven laat zich niet onbetuigd.
Wat betreft leeftijd is het publiek divers. De gemiddelde leeftijd van de bezoeker is 51 jaar: bijna de helft (42%) zit daaronder qua leeftijd.

Dan de waardering. Opgelucht kan Brabantsedag constateren dat twee jaar afwezigheid geen invloed had op de kwaliteit van de theaterparade en de egards daarvoor. Het gemiddelde rapportcijfer werd dus een 9. Er werden zelfs meer tienen uitgedeeld (31%) en nieuwe bezoekers gaven een 9,1.

Van alle bezoekers kwam 19% voor de eerste keer naar de Brabantsedag; gezien hun rapportcijfer zien we hen dit jaar hopelijk terug. Ruim de helft is vaste fan; 57% kwam zes keer of (veel) vaker naar de Brabantsedag. Ook zij zullen ongetwijfeld de laatste zondag van augustus 2023 al in hun agenda hebben staan.

Tickets voor deze 64ste Brabantsedag zijn vanaf nu te bestellen op de website.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug