Luister
muziek
27 oktober 2023 - 13:00
Deel dit artikel:

Ontwikkelingen rondom kledingpandje Brabantsedag

HEEZE - De voormalige Rafaelschool, een historisch gemeentelijk monument aan de Jan Deckersstraat 6 in Heeze, staat op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn lange geschiedenis te beginnen. Ontwikkelaar Loeff van de Wal heeft plannen om het pand te transformeren tot een reeks appartementen, met behoud van het karakter en de uitstraling van het gebouw. Dit initiatief wordt in overeenstemming gebracht met de door de gemeente vastgestelde Ontwikkelvisie, waarin tevens een horecavoorziening aan de zijde van het gemeentehuis is opgenomen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Het pand staat bekend om zijn historische waarde en is een opvallend kenmerk in Heeze. De voorgestelde ontwikkeling zal zorgvuldig omgaan met het erfgoed en het pand nieuw leven inblazen, terwijl het nog steeds in harmonie is met zijn omgeving.

Een belangrijk aspect van deze ontwikkeling betreft de overname van het aangrenzende 'kledingpandje' van de Brabantsedag. De gemeente heeft ingestemd met de verkoop van dit pandje onder specifieke voorwaarden, waaronder de voorwaarde dat de verkoop een meerwaarde moet bieden voor de totale ontwikkeling. Bovendien betreft de verkoop enkel het kledingpandje en niet de omliggende grond, waarbij de ontwikkelaar zich beperkt tot het pand met ondergrond.

De gemeentelijke parkeernorm is van toepassing, en er moeten parkeerplaatsen in de nabijheid worden gerealiseerd, aangezien 'parkeren op eigen terrein' niet haalbaar is. Bovendien zal de verkoop pas plaatsvinden nadat een alternatieve locatie is gevonden voor de kledingopslag van de Brabantsedag.

Het ontwikwerpproces is nog in volle gang, en er zijn nog geen tekeningen beschikbaar voor publieke inzage. De ontwikkelaar streeft ernaar voor het einde van het jaar een Omgevingsvergunning aan te vragen om het project onder de huidige wetgeving te kunnen voltooien.

In de komende periode zal de koopovereenkomst worden opgesteld, waarbij het 'kledingpandje' tegen een marktconforme prijs zal worden verkocht. De gemeente zal de gemeenschap nauwlettend op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de verkoop en de algemene transformatie van het historische pand.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug