Luister
muziek
31 oktober 2023 - 17:30
Deel dit artikel:

Brabantsfaam; een naslagwerk over de Brabantsedag

HEEZE - Op donderdag 2 november wordt het thema bekend gemaakt van de 65e Brabantsedag. De grootste theaterparade van Nederland zal volgend jaar plaatsvinden op zondag 25 augustus 2024. We zijn natuurlijk benieuwd wat het nieuwe thema gaat worden en waarmee de groepen aan de slag moeten gaan.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Een 65e editie betekent natuurlijk ook dat er al 64 parades zijn geweest. Brabantsedagliefhebbers, wagenbouwers en initiatiefnemers van de website Brabantsfaam, verzamelen al vele jaren foto's, filmpjes van de voorgaande parades en bundelen dat op een eigen website. Een soort Wikipedia over alle voorgaande parades. De laatste parades kunnen we ons nog wel herinneren maar weet jij nog hoe de parades er dertig jaar geleden uitzagen? Of vijftig jaar geleden?

Onlangs heeft Brabantsfaam.nl een metamorfose ondergaan en is er weer veel materiaal toegevoegd. Zo kun je bijna alle posters zien van de voorgaande edities van de Brabantsedag, foto's uit de oude doos en zie je in makkelijk overzicht hoe succesvol de groepen zijn geweest afgelopen decennia. De beheerders van Brabantsfaam zijn altijd op zoek naar bijzondere foto's, filmpjes en mogelijk dat iemand nog een van de ontbrekende posters heeft. Heb je tips, stuur dan een berichtje naar Brabantsfaam.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug