Luister
muziek
4 november 2023 - 08:00
Deel dit artikel:

Dichterbij Brabant. Wat vinden de wagenbouwers van het thema?

HEEZE - Donderdagavond 2 november was de themapresentatie van de 65e Brabantsedag. Dichtbij Brabant is het thema waar de wagenbouwers mee aan de slag moeten maar wat vinden ze van dit thema? Onze redactie informeerde bij enkele groepen en peilde hun reactie.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Young Productions
Advertentie

Stijn van Meerwijk namens De Lambrekvrienden: "Het is een uitdagend thema waarbij we echt alles vanuit de eigen interpretatie kunnen opzetten. Wat roept een bepaald gedicht bij ons op en hoe kunnen we dat uitdragen. Mooie uitdaging! Helaas hebben we nog geen ideeen want we zijn er nog niet echt ingedoken, maar dat komt snel goed."

Ook Léon van Aubel, lid van de themacommissie van Vriendenkring Haisjô, is uitgesproken duidelijk over dit thema. "Dit thema is een uitdaging voor ons als wagenbouwer, de lat is hoog gelegd door de opdracht mee te geven om een Brabants gevoel erin te leggen dat het publiek zal raken en vermaken."

Ontwerper en creatief brein Dirk van Gaal van Vriendenkring Van Gaal: "Het thema vraagt misschien net wat meer van de groepen, voor ons allemaal dus een mooie uitdaging om met iets tofs te komen."

De themacommiasies van de zestien wagenbouwersgroep kunnen dus aan de slag met de uitdaging van dit thema. De komende weken zal er achter de schermen hard gewerkt worden om een onderwerp uit te kiezen en uit te werken in aanloop naar de 65e Brabantsedag. Succes aan alle wagenbouwersgroepen de komende maanden. De 65e Brabantsedag is op zondag 25 augustus 2024.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug