Luister
muziek
14 maart 2024 - 08:41
Deel dit artikel:

Verhuizing van twee wagenbouwersgroepen vanwege nieuwe ontsluiting industrieterrein De Poortmannen

HEEZE - In januari heeft de gemeenteraad besloten om een korte termijn variant voor de verbinding Randweg – Poortmannen verder uit te werken om zodoende het doorgaande verkeer en met name het vrachtverkeer uit de kern Heeze te kunnen weren. Daarbij is gekozen voor een noordelijk tracé tussen de aansluiting van de Randweg op de Leenderweg en de oversteek van het spoor bij de Industrieweg. Van daaruit wil gemeente Heeze-Leende de Industrieweg verbinden met de Somerenseweg, via Ginderover / Sterkselseweg. Daartoe is al langere tijd geleden een perceel aangekocht.

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
Advertentie

Uiteraard blijft Heeze-Leende deze verbinding zien als onderdeel van de lange termijn doelstelling van de Centrale As, die nog steeds het uitgangspunt is. Nadat deze korte termijn verbinding is gemaakt kan de zone van het vrachtwagenverbod in Heeze worden uitgebreid. Met name voor een gedeelte van de Leenderweg, Oude Stationsstraat, Nieuwendijk en een gedeelte van de Ginderover betekent dit een verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren en het betreffende perceel beschikbaar te hebben voor de benodigde onderzoeken, is het gewenst om de bouwplaatsen van twee wagenbouwers groepen van de Brabantsedag, namelijk De Rijten en Ietskes Schif, per direct niet langer in gebruik te geven.

Inmiddels zijn er twee locaties beschikbaar gevonden om de wagenbouwersgroepen naartoe te kunnen verplaatsen. Ietskes Schif verplaatst naar De Koolakkers en De Rijten verhuist naar de Sterkselseweg, waar vriendenkring de Rooie Hoek ook is gevestigd. Uiteraard zijn deze groepen hiervan al op de hoogte gebracht. De gemeente heeft gekeken naar twee locaties waar beide groepen voldoende ruimte krijgen om hun activiteiten en bouwwerkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen voortzetten.  

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug