Luister
muziek
27 augustus 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Gemeente Heeze-Leende beveiligt bouwplaatsen Brabantsedag

HEEZE - Een verlaat cadeau voor de 60ste Brabantsedag. Maar liefst één derde van alle Heezenaren is deze zomer weer druk bezig met de Brabantsedag! Waaronder ook 16 wagenbouwersgroepen. Zij bouwen indrukwekkende huizenhoge theaterdecors waarmee ze zondag 28 augustus, met circa tweeduizend acteurs, ruim 30.000 bezoekers van Heeze verrassen.

De bouw van de wagens en het realiseren van alle kleding en accessoires vindt plaatst op diverse bouwplaatsen, verspreid door heel Heeze. Deze bouwplaatsen bestaan uit een enorme tent voor de bouw van de wagen, naaiateliers voor de kostuums en diverse bouwketen en containers voor materialen en gereedschappen.

Helaas zijn er in het verleden diverse inbraken geweest waarbij gereedschap en bouwmaterialen zijn gestolen. De gevolgen hiervan zijn ernstig voor de wagenbouwersgroepen; vanzelfsprekend de financiële gevolgen maar belangrijker nog; het niet op tijd kunnen realiseren van de wagen in het toch al strakke tijdschema.

In het kader van 60 jaar Brabantsedag heeft gemeente Heeze-Leende alle wagenbouwersgroepen twee cadeaus aangeboden; op alle bouwplaatsen is een verharding van de bouwgrond gerealiseerd, zodat bouwen een stuk eenvoudiger en veiliger gaat. Daarnaast is elke bouwplek voorzien van een professioneel alarmsysteem.

Samen met Akkedeer, een leverancier van beveiligingssystemen, en een test met enkele wagenbouwersgroepen, is er unaniem gekozen voor de inzet van ‘Altijd Thuis’. Dave Hellings, directeur van Akkedeer: “Het open karakter van de bouwplaatsen, die o.a. in het buitengebied liggen, maar ook het ontbreken van een vaste internetverbinding op de bouwplaatsen was een uitdaging. Akkedeer ging de uitdaging graag aan! Na een pilot, waarin de wagenbouwers 3 verschillende oplossingen voorgeschoteld kregen om mee te testen, werd er unaniem gekozen voor de inzet van Altijd Thuis. Een beveiligingssysteem met als doel alle containers en bouwketen te beveiligen en ook de mogelijkheid om naar verschillende groepen mensen te alarmeren. Tevens is er op elke bouwplaats een 360 graden camera geïnstalleerd zodat er bij een inbraakmelding een live beeld te zien is”.

Burgemeester Paul Verhoeven: “Met het aanbieden van een professioneel beveiligingssysteem willen we realiseren dat alle bouwplaatsen in de toekomst goed beveiligd zijn en de bouwers het hele seizoen zonder zorgen en onnodig oponthoud kunnen doorbouwen. Zo kunnen we op de laatste zondag van augustus weer 30.000 bezoekers verrassen met een spectaculaire theaterparade.”

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug