Luister
muziek
22 Juni 2024 15:00
Deel dit artikel:

De VoorzieningenWijzer geeft inwoners met een laag inkomen meer financiële ruimte

HEEZE-LEENDE - Er zijn veel toeslagen, voorzieningen en regelingen in Nederland waar mensen gebruik van kunnen maken. Heel fijn voor iedereen die het extra geld goed kan gebruiken. Maar hoe weet je nu waar je aanspraak op kunt maken? En hoe dien je een aanvraag in?

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
Advertentie

De Voorzieningenwijzer biedt een compleet overzicht van al deze regelingen en maakt het mogelijk om erachter te komen of je ergens recht op hebt. Je kunt dit zelf doen of met behulp van een adviesgesprek. Na een adviesgesprek is er meer grip op de financiën waardoor onverwachte financiële tegenvallers niet direct tot schulden leiden. Daarnaast hebben huishoudens gemiddeld €500,- per jaar meer te besteden na een adviesgesprek, met uitschieters naar het viervoudige.

Wat geldt voor jou?
Vaak weten mensen niet welke regelingen er zijn, hoe ze daar aanspraak op kunnen maken en hebben ze bovendien de rust niet zich daar in te verdiepen. Onder de noemer ‘Dat geldt voor mij’ werken organisaties in het land onder dezelfde boodschap aan meer gebruik van de bestaande voorzieningen.

Hoe werkt het?
Op datgeldtvoormij.nl/heeze-leende staan alle landelijke én gemeentelijke steunmaatregelen. Alle inwoners kunnen via deze applicatie zelf een check doen om te zien waar ze recht op hebben. Degenen die willen kunnen via de site of telefonisch via 06-57994904 ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen.

Binnen één week na het doen van een aanvraag neemt een consulent contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dat gesprek kijkt de adviseur samen met jou of je in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Ook kan hij/zij kijken of jouw zorgverzekeringspakket en het energiecontract het meest passend voor je zijn en of je recht hebt op teruggave vanuit de inkomstenbelasting.

Geregeld
De adviseur kan hetgeen wat hij/zij adviseert ook meteen regelen/aanvragen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De adviseur deelt gegevens nooit zonder toestemming. Ga voor meer informatie of het aanvragen van een adviesgesprek naar datgeldtvoormij.nl/heeze-leende

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug