Luister
muziek
08 Juli 2024 16:40
Deel dit artikel:

Gemeente Heeze-Leende ondersteunt innovatieve alarmdienst Leefsamen

heeze-leende24
  / Gemeente Heeze-Leende
Advertentie

HEEZE-LEENDE - Leefsamen is een project, ondersteund door de gemeente Heeze-Leende, dat zich richt op het zo lang mogelijk, zelfstandig wonen. Middels slimme sensoren worden verschillende onveilige situaties, zoals valpartijen, inbraken of brand, gedetecteerd. Bij een noodsituatie wordt er direct een melding verstuurd naar vooraf geselecteerde naasten, die vervolgens snel kunnen reageren en indien nodig de hulpdiensten kunnen inschakelen.

Deze innovatieve aanpak zorgt niet alleen voor een verhoogde veiligheid van ouderen, maar versterkt ook de sociale samenhang in buurten doordat buren en familieleden nauw betrokken raken bij het welzijn van hun naasten. De technologie van Leefsamen biedt een laagdrempelige en vertrouwde oplossing, die ouderen in staat stelt om langer zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen.

Leefsamen maakt het mogelijk om met behulp van technologie en gemeenschapszin een veilige thuisomgeving te creëren voor ouderen. Deelname aan dit project is echter beperkt tot een maximaal aantal deelnemers. Geïnteresseerden worden daarom aangemoedigd om zich aan te melden op leefsamen.nl/heeze-leende.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug