Luister
muziek
22 Juni 2024 17:00
Deel dit artikel:

Geslaagde open dag op Landgoed Mariahoeve voor Oekraïense vluchtelingen

LEENDE - Zaterdag 22 juni, vond de open dag plaats op Landgoed Mariahoeve, waar sinds begin deze maand 150 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Het evenement, georganiseerd door de gemeente Heeze-Leende, bood inwoners en geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen bij de opvanglocatie en de woonunits waarin de vluchtelingen verblijven.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - HBL Fotografie
Advertentie

Onder een stralende zon konden bezoekers genieten van een rondleiding door de accommodatie. Er zijn ruim 30 woonunits geplaatst op het landgoed, die een tijdelijk thuis vormen voor veelal gezinnen uit de oorlogsgebieden in Oekraïne. Medewerkers van de organisatie en enkele Oekraïense vluchtelingen waren aanwezig om vragen te beantwoorden en hun persoonlijke verhalen te delen.

De gemeente heeft samen met lokale vrijwilligersorganisaties Graaggedaan en Cordaad, en de inwoners van Heeze-Leende, veel energie gestoken in het creëren van een veilige en gastvrije omgeving voor de vluchtelingen. De huisvesting en opvang zijn gepland voor een periode van 24 maanden.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug