Luister
muziek
26 Augustus 2024 10:18
Deel dit artikel:

Brutale roof bij bouwgroep Brabantsedag: "We zijn alles kwijt!"

HEEZE - Wat een mooie dag had moeten worden, eindigde in mineur voor Ge Wit 't Oit Noit Nie. Maandenlang hebben de leden van de bouwgroep gewerkt aan hun wagen en zondag was er de parade.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Ze startten als laatste in de 65e parade en genoten van de Brabantsedag. Bij terugkomst op de bouwplaats stond hen echter een zeer onaangename verrassing te wachten. Containers waren opengebroken en ontzettend veel gereedschappen bleken gestolen te zijn alsook enkele fietsen van wagenbouwers. "We zijn allemaal volwassenen maar zaten te huilen als kleine kinderen. Zo ontzettend verdrietig.....alles weg. Alles waar we zoveel jaren voor gewerkt hebben en dan overkomt je dit. Ze zijn met een flinke bus en aanhanger geweest om alles mee te nemen. Elektrische gereedschappen, lasapparaten, handgereedschappen.... gewoon weg. Moeten we dan ook al zware betonblokken gaan plaatsen? ", aldus een ontgoocheld bestuur. Een exact schadebedrag kan het bestuur niet noemen maar dat loopt in de vele duizenden euro's. Maandagmorgen likken de leden van Ge Wit 't Oit Noit Nie de wonden en moeten ze door. Door met het afbreken van de wagen maar de smaak is erg zuur.

Getuigenoproep
De gedupeerde wagenbouwersgroep zoekt eventuele getuigen, camerabeelden of tips die leiden naar de daders of naar de bus die de dieven gebruikt hebben. Heb je beelden die te maken hebben met deze roof aan de Ds. Kremerstraat, meld dit dan direct bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug