Luister
muziek
20 September 2024 19:59
Deel dit artikel:

Brabantsedag bouwt verder aan de toekomst met nieuwe voorzitter

HEEZE - Tijdens de vrijwilligersbarbecue op 20 september kondigde Boukje van Ettro aan dat zij de voorzittershamer overdraagt aan Luc van der Veen.

heeze-leende24
  / Brabantsedag
Advertentie

Na een indrukwekkende periode van 21 jaar in het bestuur van Stichting Brabantsedag, waarvan de laatste 10 als voorzitter, is dit voor Van Ettro het perfecte moment om het stokje over te dragen. Onder haar leiding heeft de Brabantsedag zich stevig verankerd tot een hooggewaardeerde publiekstrekker met jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers, die op de laatste zondag van augustus de iconische rollende theaterparade in Heeze bijwonen. Van Ettro blijft haar huidige rol binnen de themacommissie nog wel vervullen.

Luc van der Veen bouwt verder aan de toekomst
Luc van der Veen gaat vanaf donderdag 7 november a.s. tijdens de themabekendmaking voor de Brabantsedag 2025 officieel van start als nieuwe voorzitter. Als geboren en getogen Heezenaar en met een betrokkenheid van ruim 30 jaar bij het evenement, brengt Van der Veen niet alleen ervaring, maar ook een groot enthousiasme voor de Brabantsedag mee. Hij kijkt ernaar uit om de sterke fundamenten die Van Ettro heeft gelegd verder uit te bouwen. Zijn voornaamste prioriteit is om de hoge kwaliteit van het evenement te waarborgen en de kracht van de gemeenschap – bestaande uit vrijwilligers, bouwgroepen en bestuur – te benutten om de Brabantsedag zo succesvol te laten blijven.

Van der Veen streeft ernaar om de Brabantsedag samen verder te verduurzamen en toekomstbestendig te houden voor nieuwe generaties bezoekers, wagenbouwers en vrijwilligers, terwijl hij de traditionele waarden en het culturele immateriële erfgoed blijft koesteren.

Een erfenis van groei en verbinding
Boukje van Ettro laat een krachtig erfgoed achter. Onder haar voorzitterschap is de Brabantsedag uitgegroeid tot veel meer dan alleen een evenement; het is een levend symbool van saamhorigheid, gedragen door honderden vrijwilligers, 16 wagenbouwersgroepen en 2.000 acteurs die jaarlijks bijdragen aan dit culturele spektakel. “Het was een groot voorrecht om deze rol zo lang te mogen vervullen,” vertelt Van Ettro. “We hebben samen iets neergezet waar heel Heeze trots op kan zijn. De kracht van dit evenement zit in de enorme betrokkenheid en inzet van iedereen die zich het hele jaar door – en vooral tijdens het laatste weekend van augustus – volledig geeft. De afgelopen maanden hebben Luc en ik intensief samen opgetrokken ter voorbereiding op de overdracht. Ik heb er alle vertrouwen in dat Luc de ingezette lijn succesvol zal voortzetten.”

Vol vertrouwen vooruit
Met de benoeming van Luc van der Veen kijkt de Brabantsedag met volle vertrouwen naar de toekomst. Zowel de parade als het omringende programma blijven zich ontwikkelen, waarbij de rijke traditie en de ontwikkelingen van het evenement hand in hand blijven gaan.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug