Luister
muziek
20 Oktober 2024 17:30
Deel dit artikel:

Buitendorpse winnaar clubtrial 2024 bij MTC d’n Blaospijp

LEENDE - Zaterdagmiddag 12 oktober organiseerde motortoerclub d’n Blaospijp de jaarlijkse clubtrial, een evenement waar motorbehendigheid centraal staat. De naam ‘trial’ is afgeleid van het Engelse “to try,” en dat is precies wat de deelnemers deden: hun vaardigheden testen op uitdagende parcoursen. De winnaar van dit jaar kwam uit Budel: Peter (Peer) Kerkhofs.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Hogeschool van de motorsportkunst
Trial wordt beschouwd als de ultieme test van motorvaardigheid en balans. Bij deze tak van de motorsport, ook wel de ‘hogeschool van de motorsportkunst’ genoemd, moeten deelnemers staand op de motor obstakels overwinnen. Strafpunten worden toegekend wanneer de rijder met een voet aan de grond komt. Degene met de minste strafpunten wint.

De uitslag van de clubtrial 2024
Dit jaar stonden er weer tien uitdagende routes op het programma. Hoewel het parcours begon met enkele eenvoudige secties, was er genoeg uitdaging voor de deelnemers. Peter Kerkhofs uit Budel bleek de sterkste en nam de winst mee naar huis. Hij liet clubgenoten Antoon Roothans en Frans Henselmans uit Leende achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden.

Uitslag

  1. Peter Kerkhofs (Budel)
  2. Antoon Roothans (Leende)
  3. Frans Henselmans (Leende)

Gezamenlijke passie voor motoren
MTC d’n Blaospijp, opgericht op 21 februari 1992, is een bloeiende motorclub in Leende met zo’n 75 leden. De club organiseert maandelijks motorritten en biedt jaarlijks evenementen aan zoals de clubtrial en de populaire BBQ-rit. Deze laatste vindt plaats op de eerste zondag van mei en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Dus, motorliefhebbers, markeer zondag 4 mei alvast in je agenda!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug