muziek
21 Oktober 2024 12:15
Deel dit artikel:

Zwaar bevochten overwinning voor RKSV Heeze 1

HEEZE - De aanvallende bedoelingen van de bezoekers waren vanaf het begin duidelijk. Rhode had het betere van het spel met snelle aanvallen en daaruit gecreëerde kansen. Onnauwkeurigheid voerde echter de boventoon en ook goed verdedigend werk van de Heezer defensie. Dat het bij de rust nog 0-0 was kwam mede door goed keeperswerk van Vincent Jansen die onder andere een goed genomen vrije trap uit zijn doel ranselde.

heeze-leende24
  / RKSV Heeze

Rhode kwam heel goed uit de kleedkamer. Meteen bij de eerste de beste aanval in de zesenveertigste minuut werd de afvallende bal opgepikt en van zeker twintig meter loeihard binnengeschoten: 0-1. Dat was even slikken voor de thuisclub. Maar langzaam keerde het tij. En na een dik kwartier (in de tweeënzestigste minuut) kreeg Heeze de op dat moment verdiende gelijkmaker. Jorg van Galen kreeg de bal toegespeeld, snelde de zestien in, maar voordat hij kon aanleggen werd hij onreglementair van de bal gezet: strafschop. Gijs Moerenhout zette zich achter de bal en schoot deze onberispelijk en hard binnen: 1-1. Toen wilde Heeze meer. En dat kregen ze eigenlijk al heel snel. In de vijfenzestigste minuut werd Tom Derkx met de bal naar buiten gedrongen, maar hij probeerde vanuit een bijna onmogelijke hoek toch een hard schot. Dat belandde op de paal. De terugspringende bal kon door de mee opgekomen Jochem de Ruijter in het doel worden gewerkt, waarbij hij zich leek te blesseren. Dat viel gelukkig mee, maar het doelpunt telde wel: 2-1

Het werden nog een spannende vijfentwintig minuten. Rhode probeerde uit alle macht meer uit de wedstrijd te halen. Met een goede gezamenlijke inzet en soms wat kunst- en vliegwerk werden de drie punten in eigen huis gehouden.

Volgende week het vervolg in de bekercompetitie. Thuis tegen Gestel kunnen we een volgende stap zetten