Luister
muziek
08 November 2014 20:33
Deel dit artikel:

Anton Looijmans nieuwe prins Heibessums

HEEZE - vanaf half negen 's avonds druppelde het langzaam binnen bij dorpshuis 't Perron waar de Heibessums wederom een drukke avond voor de boeg hadden. Nadat gisteren al het nieuwe jeugdprinsenpaar bekend werd gemaakt was het zaterdagavond wederom spannend wie de nieuwe prins van de Heibessums zou worden. Naast de raad van de Heibessums en het jeugdprinsenpaar van de Heibessums waren ook de Kraaienvangers, de Akkertoeters en belangstellenden aanwezig op deze avond.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

De Rabozaal was in afwachting van wat komen ging en er werd begonnen met de afgang van de huidige prins, Niels Partytrucker d'n urste, die afgelopen seizoen voorop ging bij de Heibessums. ''Een fantastisch seizoen dat ik nooit had willen missen'', aldus Niels van Lierop die na afloop weer raadslid werd bij de Heibessums. Tegen kwart over negen begon de ceremonie en werd de spanning opgevoerd. Wie o wie zal het worden?

Het podium was ingericht als een huiskamer compleet met een schemerlamp, bankstel en salontafel. Nog even afscheid nemen van het afgelopen seizoen met een mooie act. Drie koelboxen kwamen op het podium te staan met inhoud voor de ''oude'' prins en zijn twee adjudanten. Hierin zaten drie helmen, drie houthakkershemden en drie felgekleurde hesjes en natuurlijk een lijst met opdrachten die het drietal nog moest uitvoeren waaronder een polonaise met 55 personen en tien minuten non-stop muziek draaien. Het drietal slaagde daarin met glans en wimpel en toen werden de waardigheden afgenomen bij de drie. De steek, de mantel en het schildje dat later op de avond naar de nieuwe hoogheid ging.

Niels, Patrick en Leon staan weer met beide voetjes in de raad van de Heibessums. Niels en Leon draaiden nog enige tijd enkele liedjes waarna de onthulling van de nieuwe prins aanstaande was. Oud prins Niels en oud adjudant Leon namen plaats in de ''huiskamer'' op het podium en deden alsof ze thuis waren. Voetjes op de tafel en genieten met een potje bier met de televisie aan. Al zappend langs Sponge Bob, Eigen huis en tuin kwamen ze bij de formule 1 terecht in Monaco. Dat bleef opstaan maar ging uiteindelijk toch vervelen. Hierop besloten de twee Mario-cart te gaan spelen op de Wii van Nintendo. Leon kon niet tegen zijn verlies en wierp zijn stuur naar het scherm waardoor dit ''kapot'' ging. Hierop viel de nieuwe prins op het podium in zijn racetenue met een helm op.

Door presentator Leon werd Anton Looijmans als nieuwe prins van de Heibessums bekend gemaakt. Hij kreeg de mantel om, de steek op, het schildje omgehangen en natuurlijk de scepter overhandigd. Anton is 38 jaar en is actief bij vriendenkring Snoeyen, is zeer creatief, ontwerpt en tekent graag en houdt daarnaast van karten. Hij gaat dit jaar voorop als Prins Kartoon Snoeyhard d'n Urste. Als adjudant werd geïnstalleerd Leon Haans die hem gaat begeleiden komend seizoen.

Prins Kartoon Snoeyhard d'n Urste en zijn adjudant Leon, veel succes en plezier gewenst het komende seizoen!

Hei of gin Hei...Bessum!!!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug