Alles vers, altijd gevarieerd. Als je de waren van Catering-service Van Grunsven in vier woorden samen zou moeten vatten, kom je met die omschrijving een heel eind in de goede richting. Betsie en Fred van Grunsven zitten al zo'n twintig jaar in hun pand aan de Kapelstraat op nummer 26. Ze nodigen u graag uit eens een kijkje te komen nemen.
'Vroeger waren vooral senioren en alleenstaanden onze doelgroep', zegt Betsie. 'Maar de laatste zes, zeven jaar zien we steeds meer tweeverdieners (met kinderen) die een gezonde maaltijd komen halen.'Om de service in de winkel te verhogen, hebben we een mobiele website laten ontwikkelen. Een steeds grotere groep (vooral jonge) mensen doet alles op z'n telefoon. Via onze mobiele website kun je snel en eenvoudig eten bestellen, dan staat het hier klaar en je hoeft hier pas te betalen.'
Volgens Fred zijn best veel jongeren 'kookvreemd'. 'Die komen thuis en dan is het pakje-zus-pakje-zo. Wij bieden hier vers en vooral gezond eten aan, alles onder een tientje.'
Het bedrijf Van Grunsven begon ooit in een garage aan de Willbrorduslaan. Betsie en Fred zitten al zo'n twintig jaar in hun huidige pand en het bedrijf is op te splitsen in twee delen. De party-catering verzorgtalles compleet met drankjes, bediening, meubilair en aankleding en uiteraard het eten voor (grote) partijen. Betsie: 'Vorig jaar verzorgden we bijvoorbeeld de VIP-tent tijdens de pre-proloog van de Dakar Rally op het Eurocircuit. In die VIP-tent waren 750 gasten, drie gangen... tel maar uit.'
Maar er is ook Van Grunsven – de traiteur. Zoals het op de website (www.cateringvangrunsven.nl) staat: Als u onverwachts gasten krijgt, als u zichzelf eens wilt verwennen of simpelweg omdat u geen tijd- of zin hebt om te koken: Van Grunsven garandeert uw culinair genot. Heeze24 nam de proef op de som en nam een pasta, stoofvlees en stamppot mee naar huis, genoeg om twee dagen van te eten. 'Dat is voor een flinke eter hoor', waarschuwt Fred, en inderdaad: De laatste happen waren voor de honger niet nodig – maar te lekker om te laten liggen.
'Als het niet vers verkrijgbaar is, hebben we het niet', legt Fred simpel uit. De gerechten (zie: de stamppot) zijn seizoensgebonden en Van Grunsven haalt zoveel mogelijk streekproducten. 'Dat is ooit lastig', zegt Fred, 'maar we doen het wel zoveel mogelijk.' Verder is hij trots op het feit dat zijn traiteurwinkel vroeg in het seizoen zit met specifieke gerechten. 'Als asperges in de supermarkt verkrijgbaar zijn, dan ben ik al te laat.' Voor de wildliefhebbers: bij Van Grunsven zijn vers bereide wildproducten reeds vanaf september verkrijgbaar.
De traiteur is, hoe je het ook wendt of keert, een fastfood service, maar dan wel een gezonde. Fred en Betsie vinden dat helemaal niet erg om te zeggen. 'Het klopt', zegt Fred. 'Want wij bereiden het, koelen het snel terug en verkopen het in onze traiteurwinkel. Ik kan garanderen dat het eten lekker en gezond is en voor de prijs hoef je het niet te laten; de maaltijden liggen allemaal onder de 10 euro.'
Betsie vindt het tot slot belangrijk kenbaar te maken dat Catering-service Van Grunsven een HACCP-gecertificeerd bedrijf is. Dat betekent dat zij twee keer per jaar onaangekondigd streng gecontroleerdworden. Van het vervoer in koelauto's, de temperatuur van het eten bij aankomst tot de algehele hygiëne; alles wordt bij Van Grunsven in de gaten gehouden. Betsie: 'En dat is echt geen certificaat dat je zo cadeau krijgt.'
Dus kijk eens op de (mobiele) website. Laat je verrassen over hoe kakelvers, gezond en enorm lekker 'fastfood' kan zijn. ´Loop gewoon eens binnen; wij zijn 7 dagen per week geopend van 15.00-19.00 uur (za. 14.00-18.00 uur)´. Er is altijd volop keuze uit verschillende soorten vlees- en visgerechten. Catering-service Van Grunsven maakt heerlijk eten; al vanaf één persoon. Dag mag best gezegd- en geschreven worden.
Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android