Luister
muziek
12 mei 2015 - 08:45
Deel dit artikel:

Ballonvaart BZ&T start vanaf eigen bouwlocatie in Heeze

HEEZE - Op de eerste warme dag van dit jaar ging de eerder uitgestelde ballonvaart van wagenbouwersgroep B,Z&T afgelopen maandagavond dan toch door. Vanaf 18.00 verzamelden de eerste mensen zich al bij clubgebouw d'n Druppel op de bouwlokatie aan de Boschlaan van waaruit later die avond de op een na grootste luchtballon van de wereld zou gaan vertrekken.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

De ruim honderd personen, waaronder de 32 passagiers die meegingen, bekeken aandachtig hoe het enorme gevaarte werd opgebouwd. In een mum van tijd verrees een enorme ballon op het grasveld bij de bouwlocatie en werd aan de 32 passagiers uitleg gegeven over de ballonvaart. Een enorme mand waar 32 BZ&T-ers plaats in namen die hen vervolgens vele tientallen kilometers zou wegvoeren tot achter Deurne. Bij het loskomen van de grond begonnen de vlaggen aan de mand van de wagenbouwersgroep fier te wapperen en na een kwartier was de ballon zo goed als uit het zicht verdwenen.

Eén van de passagiers was Jean-Pierre Pluijm die na afloop euforisch was over de ballonvaart. ''B,Z&T is naar ongekende hoogte gestegen en of dit in augustus ook zo zal zijn is niet zeker. Maar om deze belevenis met elkaar te delen is een hoogtepunt voor onze groep. Het was een waanzinnige ervaring die zeker een aanrader is. Het was geweldig om de bouwplaats van B,Z&T vanaf boven te bekijken.''

Een mooie vlucht vanuit Heeze over Lierop om uiteindelijk net achter Deurne te landen waarna er een glaasje champagne klaarstond en iedereen werd gedoopt als baron van Deurne, zoals dat gaat in de ballonvaart. Een mooie ervaring die bij het vertrek veel bekijks trok. Nu gaan de pijlen weer gericht worden op het laatste weekend van augustus wanneer de groep weer meedoet aan de Cultuur Historische Optocht van de Brabantsedag. Volgende week is de aftrap en dan zal de bouwtent weer worden opgebouwd in de eerste week van juni om de nieuwe creatie te vervaardigen.

''De ballonvaart met B,Z&T was iets om nooit meer te vergeten.''

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug