Luister
muziek
26 Mei 2015 07:56
Deel dit artikel:

Vijf jaar Artist, culinair en artistiek genieten

HEEZE – In 2010 kochten Jeroen en Wendy Van Barschot-Poppeliers het restaurant dat voor het horecapaar een complete aanvulling zou moeten worden voor het aanbod van horeca in Heeze. ‘’In Heeze kan iedereen  tegenwoordig culinair genieten. Van cafetaria tot tweesterren restaurant, er is voor iedereen wat wils.’’ Artist is een restaurant met een knipoog naar de kunst van het kunstenaarsdorp Heeze en zij willen zich profileren als artiest op het culinaire vlak.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Vijf jaar geleden was het economisch klimaat niet van dien aard dat het voor de hand lag om een restaurant te kopen maar toch zag Van Barschot kansen en mogelijkheden om het restaurant winstgevend te maken. Het sfeervolle restaurant heeft de laatste jaren zowel van binnen als buiten een metamorfose doorgemaakt en hebben de eigenaars er een waar kunstwerk van gemaakt. ‘’Natuurlijk was het moeilijk om in de crisistijd te beginnen maar vijf jaar later hebben we er helemaal geen spijt van.’’

Naar voren komt de unieke samenwerking met de naast gelegen Galerie des Beaux Arts waardoor voor beiden een groei mogelijk was door het organiseren van bruiloften, feesten, koffietafels en recepties in een optimale sfeer in de Galerie of de prachtige tuin. Geheel in stijl en op maat worden de feesten georganiseerd en ontbreekt het de gasten aan niets.

Alles is mogelijk bij Artist in Heeze. Een lunch, een drankje, heerlijk dineren of een sfeervol feest geheel op maat zijn enkele mogelijkheden waarvoor Artist Heeze de laatste jaren een degelijke basis heeft gelegd en nu klaar is voor de toekomst. Jeroen en Wendy zijn constant bezig met het verbeteren van de kwaliteit en het bedenken van nieuwe concepten die passen binnen Artist. ‘’We gaan kijken in Rotterdam en inspiratie opdoen in Maastricht. Zo blijven we alert op de trends in de horecawereld.’’ Een team van breed georiënteerd personeel is nauwkeurig samengesteld door Van Barschot die streeft naar perfectie en gastvrijheid naar de klant. ‘’Vriendelijk personeel, lekker eten en een heerlijke ambiance zijn belangrijke pijlers binnen Artist met daarnaast het onderscheidend vermogen.

‘’Wij kunnen mensen helpen met het maken van een wijnkeuze. Afhankelijk wat de klant kiest van de menukaart geven wij een wijnadvies. We hebben de technische mogelijkheid om ruim twintig verschillende wijnen per glas te serveren waardoor de klant altijd de juiste wijn bij het juiste gerecht heeft.’’ Momenteel zijn ze in een vergevorderd stadium met de koffiekaart die tot in detail wordt uitgewerkt. ‘’We laten onze koffiebonen branden bij een oud Heezenaar die in Eindhoven een eigen koffiebranderij heeft en leiden inmiddels een eigen barista op. Ook hiermee kunnen wij ons onderscheiden en zien dit als aanvulling op dit restaurant.’’

Verder kijken Jeroen en Wendy natuurlijk naar de toekomst en geven aan dat de brede basis die er nu ligt en in de vijf voorgaande jaren is gebouwd, klaar is om de klant de komende jaren meer dan goed te kunnen bedienen. In de week van 22 mei tot en met 31 mei vieren zij het vijfjarig jubileum met heerlijke menu’s. Neem  ook eens een kijkje www.restaurantartist.nl.

 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug