Luister
muziek
14 mei 2016 - 12:50
Deel dit artikel:

Heimolen in Strijp...echt iets bijzonders

LEENDERSTRIJP - Tijdens Nationale Molendag was ook de Heimolen in Leenderstrijp geopend voor publiek en kon iedereen een kijkje nemen in de molen. Frans Hagenaars was zelf ook aanwezig om uitleg te geven over de molen die hij aan het herbouwen is sinds 2003. Bijzonder is te zien met hoeveel passie Frans praat over de Heimolen en zijn vurige wens om hier nog ooit meel te malen.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

De Heimolen is een half gesloten standerdmolen te Leenderstrijp. De kast is gedekt met eiken schaliën en de molen heeft houten borstroeden die 16 meter lang zijn. De molen heeft nu één maalsteen maar het is de bedoeling dat er binnenkort een tweede maalsteen bijkomt en het koppel blauwe maalstenen met een doorsnede van 98 centimeter compleet is.

Frans Hagenaars is duidelijk trots op het project. ''Sinds 2003 ben ik samen met vele anderen bezig met de herbouw van de standerdmolen maar met een winkelhaak doe je niks hier, alles is scheef en dat maakt het zo mooi. Ik kan thuis niets maken en dan hier monteren dus alles wordt ter plekke gemaakt en gemonteerd'', aldus Frans.

Wilt u ook meer weten over de Heimolen in Leenderstrijp? Breng gerust eens een bezoekje aan de Heimolen aan het Strijperpad in Leenderstrijp.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug