Luister
muziek
14 oktober 2016 - 17:30
Deel dit artikel:

Houd Heeze-Leende Leefbaar!

HEEZE - Het is een probleem dat door veruit de meeste inwoners van Heeze erkend wordt: de verkeersdrukte in het centrum van Heeze. En ook over de oplossing zijn velen het wel met elkaar eens, namelijk een randweg. Toch heeft het ontwerp bestemmingsplan De Bulders opnieuw een hoop stof doen opwaaien. Zo vraagt Stichting ‘Houdt Heeze- Leende Leefbaar’ zich af: “Gaat dit wel werken?” én “Hoe wordt deze investering betaald?”

Inmiddels ligt het ontwerp bestemmingsplan De Bulders ter inzage. Een goede reden voor Simon Dona, Thijs de Groot en Chris Demes - als betrokken inwoners van Heeze - om de Stichting ‘Houdt Heeze-Leende Leefbaar’ nieuw leven in te blazen. Deze stichting, waarmee in het verleden al eerder werd geageerd tegen bepaalde plannen van de gemeente, hoopt daarmee de recente problematiek deelbaar te maken en een gemeenschappelijk geluid naar de lokale politiek te kunnen zenden.

In de afgelopen tien dagen wist de stichting naar eigen zeggen met weinig moeite zo’n 70 huishoudens te verenigen. Zij hebben allen één duidelijk doel voor ogen: “Het plan zoals het er nu ligt van tafel krijgen!” Één van hun belangrijkste argumenten daarvoor luidt als volgt: “Dit ontwerp toont slechts een verplaatsing van de verkeersdrukte. Wij zien niet in hoe dit een oplossing kan vormen voor het kernprobleem en verwachten zelfs dat de problematiek met dit ontwerp zal verergeren!” 

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Op de website ‘Houdt Heeze - Leende Leefbaar’, die vrijdag 14 oktober gelanceerd werd, brengt de stichting het ontwerp duidelijk in beeld en lichten zij al hun bezwaren toe. “We wijzen je daar de verdubbeling van het aantal kilometers die vrachtwagens in onze gemeente moeten afleggen zo aan!” beloven de bestuursleden. “En we willen toch ook geen extra weg om meer sluipverkeer aan te trekken?” Tevens worden de zorgen omtrent de financiën aangehaald: “De bevolking heeft tenminste recht op een exploitatieplan. Het is een van de grootste projecten sinds lange tijd met zulke belangrijke consequenties, echter zonder financieringsplan…”

Tot slot wordt er nog één grote frustratie belicht door de Stichting: “Soms voelt het alsof je een showroom binnenstapt en de enige vraag is: wil je een blauwe of een rode auto? Wat we daarmee willen zeggen is dat wij én onze achterban het gevoel delen dat we alleen mogen meedenken als de oplossing al op tafel ligt.” Daarom is ook de vraag aan jou: Laat van je horen! Een boodschap bedoeld voor een ieder die zich bekommert om de woon- en leefkwaliteit van ons dorp en de voorgestelde ontwikkelingen niet ziet zitten. “Maar ook met de politieke partijen gaan wij graag in gesprek over onze bezwaren!”

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug