Luister
muziek
25 mei 2017 - 18:15
Deel dit artikel:

Beeld Harry Storms herplaatst op Sterksel

STERKSEL - Het betreft een bronzen beeldje, gemaakt door kunstenaar Harry Storms ten tijde dat deze op Sterksel woonde en werkte. Het beeldje, een wassende vrouw, verbleef gedurende al die jaren in een particuliere tuin in Heeze. Ruim een jaar geleden heeft een familie uit Heeze het beeldje geschonken aan Stichting Cultureel Erfgoed Sterksel, in de hoop dat dit kunstwerk een passende plaats zou krijgen op een zichtbare plek ten behoeve van de gemeenschap Sterksel.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Stichting Cultureel Erfgoed heeft het beeldje laten opknappen en samen met buurtgenoten van de Kanhoeve en Poelhoeve een plaatsje toebedeeld in de retentievijver, het waterbassin bij overvloedige regenval, dat  gelegen is tussen de twee straten in.

Omdat na ruim 12 jaar bouwactiviteiten in deze twee straten onlangs ook de bouwhekken van de laatste woning zijn weggehaald werd de onthulling van dit beeld tevens gezien als  voltooiing van deze buurt. Vele buurtbewoners waren zaterdagavond 20 mei jl. dan ook naar de onthulling gekomen om gezamenlijk een toast uit te brengen.

Aanvankelijk zou de onthulling geschieden door de schenkers van het beeldje én de schenkers van de bijpassende Italiaanse zwerfkei. Spijtig genoeg  moesten de schenkers van het beeldje op het laatste moment verstek laten gaan vanwege ernstige familie omstandigheden.  

Stichting Cultureel Erfgoed  Sterksel dankt iedereen die op wat voor manier dan ook een  bijdragen heeft geleverd aan het tot stand komen van dit kunstwerk. Met gemeentelijke goedkeuring mag deze wassende vrouw tot in lengte van jaren op deze bijzondere plek blijven staan.

Bron: Sterksel.nu

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug