Luister
muziek
31 Augustus 2017 08:00
Deel dit artikel:

Table du Sud: maatwerktafels tot in perfectie

HEEZE-LEENDE – De broers Teun (27) en Evert (21) Antonissen zijn de eigenaren van Table du Sud. Sinds kort hebben ze een nieuw pand betrokken in Heeze dat geheel naar eigen wens is ontworpen en gebouwd. Table du Sud bestaat 2,5 jaar en is gespecialiseerd in het maken van tafels voor binnen en buiten. Het ontwerp komt van eigen hand en zowel de massief houten bladen als de onderstellen worden in eigen fabriek gefabriceerd. Evert is samen met zijn team verantwoordelijk voor de productie, Teun is verantwoordelijk voor de sales en de marketing. De twee succesvolle broers zijn begonnen in de garage bij hun ouders. De vervolgstap was een kleine showroom op de Langstraat in Leende en een goede website. Al snel verhuisden zij op de Langstraat van een loods van 125 m2 naar een loods van 400 m2 die na twee jaar alweer veel te klein bleek. Begin 2016 openden ze een tweede showroom in Utrecht. 

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Zelf ontwikkelden de ondernemende broers twee hydraulische lijmpersen zodat zij de eiken planken professioneel en onder hoge druk kunnen verlijmen. “Evert; deze lijmpersen stellen ons in staat om 12 bladen tegelijk te verlijmen. Verder beschikken zij over twee vierzijdige schaafmachines en een vijf assige cnc frees voor de ronde en ovale tafels. Praktisch iedere vorm en ieder model is mogelijk. Op de uitgebreide website van Table du Sud staat inmiddels een uitgebreid assortiment van ruim 150 verschillende modellen; boomstamtafels, kloostertafels, industriële tafels en tv-meubels met onderstellen van staal, RvS, hout in alle soorten en maten.

Ruim 300 m3 Frans eikenhout en 60.000 kilo staal verwerkt Table du Sud per jaar. Ze leveren tafels in heel Nederland, België en inmiddels werken ze ook samen met bedrijven in Frankrijk die de tafels wederverkopen. Het ruwe eikenhout komt binnen en wordt aansluitend geschaafd, verlijmd en geschuurd. Als laatste wordt het tafelblad behandeld met een lak of olie naar gelang de wens van de klant. Het staal komt in kokers binnen en wordt ter plaatse gelast in de gewenste vorm en voorzien van een behandeling tegen roestvorming.  

De afwerking van de meubels wordt tot in de perfectie verzorgd. Ook het transport en het installeren op locatie gebeurt door medewerkers van Table du Sud die dagelijks onderweg zijn met nieuwe leveringen. Teun; "het is onze taak de klanten gedurende het hele traject in de watten te leggen, dat begint al op de website en eindigt met een eyecatcher in de keuken of woonkamer van de klant. Kwaliteit en service staan bovenaan en met eerlijke prijzen voor een kwalitatief hoogwaardig product onderscheiden wij ons van onze concurrenten.’’

Het assortiment van Table du Sud kunt u bekijken op de uitgebreide website van het bedrijf. U kunt ze ook volgen op Facebook. Een kijkje nemen in de prachtig ingerichte showroom aan de Koolakkers 12 in Heeze kan op dinsdagen, vrijdagen en zaterdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Elke eerste zondag van de maand is de showroom geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 1 oktober is er tevens van 11.00 uur tot 17.00 uur een open dag voor alle geïnteresseerden. 

De koffie en thee staan voor u klaar! 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug