Luister
muziek
24 november 2017 - 12:20
Deel dit artikel:

Marieke van Asten uit Heeze zet zich in voor Dominica

HEEZE - Eind november 2016 is onze dorpsgenoot, Marieke van Asten, geëmigreerd naar het prachtige Caribische eiland Dominica. Hetzelfde eiland waar ook dorpsgenoot Hans Schilders zijn hotel heeft. Marieke heeft als vrijwilligster gewerkt op een kleuterschooltje en met behulp familie en vrienden spullen ingezameld om het schooltje, dat pas was gestart, te helpen.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Nu werkt zij, als vrijwilligster, bij Stichting Lifeline. Waar zij met eigen ogen heeft gezien dat er nog heel veel werk te doen is. En dat was de situatie voor dat orkaan Maria het eiland volledig heeft verwoest.

Door het overlijden van haar moeder, Wies van Asten, was zij tijdens orkaan Maria niet op het eiland. In de vroege ochtend van 19 september is het eiland vol geraakt en totaal in puin achtergebleven. Vanaf dat moment was Marieke gedwongen om in Nederland te blijven, omdat zij, letterlijk, geen dak meer boven haar hoofd had.

Inmiddels heeft zij de Stichting Bread & Fruit for Dominica opgericht om geld in te zamelen. In eerste instantie wordt het geld gebruikt om hulp te bieden. Bijvoorbeeld om de openbare bibliotheek te helpen met nieuwe boeken. Heel veel gezinnen hebben geen geld om leesboeken te kopen. En de bibliotheek biedt  de kinderen dan de gelegenheid om te toch kunnen lezen.

Veel gezinnen zijn alles kwijt. Dat geldt ook voor het beetje speelgoed dat de meeste kinderen hadden. Ook daaraan wil Marieke geld besteden. Zodat elk kind weer iets van zichzelf heeft. 

Op 10 december aanstaande vertrekt zij weer naar haar geliefde Dominica. Het zou geweldig zijn als zij, met jullie hulp, haar bescheiden bijdrage kan leveren aan de wederopbouw van het eiland. Stort daarom uw bijdrage op de rekening van haar Stichting Bread & fruit for Dominica: NL93RABO0324 0834 32.

Marieke zorgt er persoonlijk voor dat het geld goed terecht komt en zal iedereen die dat wil op de hoogte houden van haar vorderingen via de facebook pagina van de Stichting: Bread & Fruit for Dominica Foundation.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug