Luister
muziek
3 oktober 2018 - 11:00
Deel dit artikel:

Eerbetoon aan Chris Derksen tijdens Kunstsmullen

HEEZE - De op 26 augustus overleden kunstenaar Chris Derksen krijgt een eerbetoon tijdens Kunstsmullen 2018. Derksen was woonachtig op Euvelwegen in Heeze en maakte eerder een object van staal genaamd 'Nevel op Euvelwegen'. Dit bijzondere object krijgt een centrale plaats op Landgoed Kapellerput waar Kunstsmullen 2018 gehouden wordt.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Dinsdagmiddag plaatsten een aantal vrijwilligers het kunstwerk in een open heideveld nabij de Kaban. ''Het object ziet er van iedere kant anders uit. Het is een eerbetoon aan Chris Derksen die veel voor de kunst en kunstenaars in Heeze en daarbuiten heeft betekend'', aldus beeldhouwer Sjef Cox die dinsdagmiddag aanwezig was bij de tijdelijke plaatsing van het kunstwerk.

Kunstsmullen beleeft het eerste lustrum dit jaar. Het evenement heeft een vaste plaats op de (kunst) kalender van Heeze gekregen en kan jaarlijks rekenen op vele honderden bezoekers. Ook dit jaar is er weer veel te zien tijdens Kunstsmullen waaronder dus het werk van Chris Derksen en vele andere kunstenaars maar ook een binnenexpositie in het weekend van 13 en 14 oktober met als thema 'Kunst op tafel… of aan tafel!' die beide dagen te bezoeken is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Daarnaast is er de kunstwandelroute op Landgoed Kapellerput van zonsopgang tot zonsondergang van 12 oktober tot 12 november.

Wil je meer weten over Kunstsmullen, neem dan een kijkje op de website van Kunstsmullen of volg hen op Facebook.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug