Luister
muziek
18 Januari 2019 15:16
Deel dit artikel:

Heezenaren Robin en Herman openen restaurant Eden

HEEZE - Ze zijn in Heeze opgegroeid, beide werkzaam in de horeca, ieder het idee om ooit een eigen restaurant te openen totdat in september 2018 de wegen van de twee jonge ondernemers elkaar kruisten. Robin Groos (25) en Herman Cooijmans (29) kennen elkaar vanuit de tijd dat ze samen werkten bij Hostellerie Vangaelen in Heeze. Ieder ging daarna zijn eigen weg totdat in de herfst van 2018 per toeval bleek dat beiden een ondernemersplan hadden dat naadloos op elkaar aansloot. Nu, vier maanden later openen de twee restaurant Eden aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Robin Groos is naar eigen zeggen gek van wijn. ''Ik krijg al kippenvel als ik er aan denk en zeker wanneer ik er over praat. Mijn laatste werkgever is restaurant Sabero** van Nico en Sonja Boreas. In december ben ik met hen mee geweest naar de uitreiking van de Michelinsterren. Die twee zijn echt toppers en in de tijd dat ik daar heb gewerkt heb ik enorm veel geleerd betreffende de gastvrijheid en het naar de zin maken van de gasten.''

Herman Cooijmans’ laatste werkgever is restaurant Juliana in Valkenburg om vanaf zaterdag 19 januari de scepter te zwaaien over zijn eigen keukenbrigade. Nadat het restaurant Vida Pura failliet ging lonkte dit pand dat in korte tijd geheel verbouwd is naar de wensen van het tweetal gebaseerd op the garden of Eden en het resultaat is verbluffend.

HeezeLeende24 sprak het enthousiaste duo ruim een dag voor de opening. ''Het lijkt nu nog een rotzooitje maar we zijn keurig op tijd klaar. De stoelen zijn geleverd, in de keuken wordt al hard gekookt en de laatste puntjes worden op de i gezet. Vrijdag koken we voor familie en vrienden en zaterdag gaan we officieel open.''

Het onderscheidend vermogen is de laagdrempeligheid voor de gasten maar de hoge mate van kwaliteit van de gerechten gecombineerd met een strakke, abstracte maar sfeervolle inrichting. Al snel blijkt dat de twee beiden perfectionist zijn. ''We zien dat in de inrichting, in de smaken van de gerechten en de materialen. We gaan voor het beste met een goede prijs kwaliteit verhouding met verrassende smaken en producten. Denk bijvoorbeeld aan de paarse dovenetel of een heerlijk bereide bot. Deze vis is vaak een bijvangst voor de vissers maar bied zoveel meer'', legt de chef-kok uit.

Robin is naast gastheer ook sommelier. ''Een warme ontvangst van de gasten is erg belangrijk maar het hele verblijf van onze gasten moet top zijn.'' Met 35 couverts en een aparte ruimte voor private dining waar veertien personen kunnen dineren een zeer sfeervol en smaakvol restaurant voor de culinaire genieter. Een driegangenmenu is te krijgen voor € 38,- en een zevengangenmenu voor € 75,- maar uiteraard kan er ook heerlijk a la carte gegeten worden, rekening houdend met de wensen van de gasten.

Ambities hebben de heren wel zeker. ''Wanneer de klanten heerlijk gegeten hebben, een mooie avond gehad hebben en terug komen om nogmaals te genieten van alles dat restaurant Eden te bieden heeft dan zijn wij tevreden. ''Restaurant Eden zal geopend zijn woensdag tot en met zondag voor het diner en de zondagen ook voor de lunch. Ben je benieuwd naar de menukaart, nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes of wil je alvast een gezellige tafel reserveren, volg Eden dan op facebook of neem een kijkje op de website van restaurant Eden in Valkenswaard. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug