Luister
muziek
27 November 2019 12:00
Deel dit artikel:

Mayke (20) viel 40 kilo af ondanks haar autisme

HEEZE - Toen wij in maart van dit jaar de nu twintigjarige Mayke Bloem uit Heeze spraken bij haar ouders thuis in Heeze, leidde ze een heel ander leven dan dat ze nu heeft. Mayke moet leven met autisme en dat beheerste haar hele leven. Toen ze in maart van dit jaar haar eigen blog begon en een interview met HeezeLeende24 had gehad, veranderde haar leven compleet.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Het toen zo verlegen meisje dat nergens naar toe durfde staat momenteel midden in het leven. Ze heeft structuur in haar leven dat haar veel gebracht heeft. Zo heeft ze inmiddels een baan bij Albert Heijn, woont ze op zichzelf maar bovenal heeft ze een zeer knappe prestatie geleverd. In minder dan een jaar is zij mede dankzij personal trainer Mahmoud Bairah van 040FIT! uit Heeze ruim veertig kilo afgevallen waardoor ze letterlijk en figuurlijk goed in haar vel zit. Mayke, lacht, sport, heeft plezier en lacht het leven toe. 

Mayke moet leven met autisme en loopt tegen heel veel dingen aan in het dagelijks leven. Autisme kan het beste worden omschreven als een verzamelnaam voor gedragskenmerken die duiden op een kwetsbaarheid op de volgende gebieden: sociale interactie, communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en het filteren en integreren van informatie.

Waar het autisme haar dagelijks leven behoorlijk in de greep had, is ze inmiddels opgebloeid en heeft haar doorzettingsvermogen en wilskracht haar zo ver gebracht. Vooral het sporten bij 040FIT! in combinatie met gezonde voeding en regelmaat in haar dagelijks leven heeft Mayke levensvreugde gegeven. Nog steeds schrijft ze regelmatig haar blog: Mijn leven met autisme. Je kunt haar via deze blog dus gewoon blijven volgen.

Autisme is dus niet het einde van de wereld maar laat zien dat waar een wil is, ook een weg is. Uiteraard wilde Mayke maar wat graag op de foto maar haar trainer en haar lach die kwam spontaan en oprecht. Gewoon vanzelf omdat ze het leven weer toelacht! Vanwege deze enorme wilskracht en topprestatie heeft Mayke een jaarabonnement gekregen bij 040FIT! zodat ze ook het komend jaar in hetzelfde ritme haar leven vorm kan blijven geven en geen terugval krijgt. Speciale dank gaat uit naar trainer Mahmoud Bairah, de ouders van Mayke en 040FIT! Mayke, je mag met recht trots zijn op het jaar 2019 dat voor jou zo'n enorme positieve verandering heeft opgeleverd.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug