Luister
muziek
4 mei 2020 - 07:14
Deel dit artikel:

Wolf doodde mogelijk 4 schapen in Heeze en Sterksel

HEEZE - In de afgelopen jaren zijn al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Op deze pagina vindt u informatie over (het voorkomen van) schade door wolven aan landbouwhuisdieren.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Via deze link ziet u een overzicht van de bij BIJ12 gemelde aanvallen op landbouwhuisdieren. U ziet een overzicht van DNA-uitslagen (of op basis van ander bewijsmateriaal) met de uitkomst ‘wolf’. Daarnaast zijn ook de meldingen te zien die momenteel in behandeling zijn en waarvoor DNA-onderzoek loopt. Bij een deel van de meldingen is de wolf al op voorhand uit te sluiten aan de hand van bijvoorbeeld sporenonderzoek of fotomateriaal. Ook deze meldingen staan in de lijst. Hier kunt u de hele lijst raadplegen via het bronbestand in Excel.

Bevestigd is in ieder geval dat er op 28 maart zes schapen zijn gedood in Heeze door een wolf en de melding van de dood van drie schapen in Heeze op 19 april is nog in onderzoek. De wolf is dus zeker in Heeze geweest en zal naar alle waarschijnlijkheid zeker nog eens terugkeren in onze natuurgebieden.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug