23 juni 2020 - 15:05
Deel dit artikel:

Landelijke media-aandacht voor LEGO editie Brabantsedag

HEEZE - Het coronavirus heeft zo goed als de hele evenementenkalender van dit jaar weggevaagd in Nederland.Tal van evenementen zijn afgelast of worden met een jaartje opgeschoven. Toch is er ook goed nieuws te melden want de Brabantsedag gaat dit jaar gebouwd worden uit LEGO® stenen.

heeze-leende24 / Thijs Verleg • Beeld - Stichting Vrienden Wagenbouwers

Geen parade door de straten, geen bouwtenten, geen openingsfeest, geen kinderparade en geen slotfeest zoals we gewend zijn ieder jaar. Maar iets geheel nieuws waarbij alle zestien de wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag intensief betrokken worden. Dit jaar bestaat de parade van de Brabantsedag uit 16 LEGO® creaties.

Stichting Vrienden Wagenbouwers bedacht het idee voor de 16 jaarlijks deelnemende wagenbouwersgroepen, en kreeg medewerking van diverse sponsoren en de gemeente. Inmiddels is er door diverse bedrijven uit Heeze de helpende hand toegestoken middels sponsoring waardoor er voor iedere wagenbouwersgroep 15000 bouwsteentjes beschikbaar zijn.

De LEGO® steentjes zullen op een ludieke manier overhandigd worden aan de zestien wagenbouwersgroepen die een wagen gaan nabouwen die zij de afgelopen 62 jaar al eens in het groot gebouwd hebben. ‘’We krijgen straks dus zestien prachtige LEGO® wagens die tentoongesteld gaan worden bij diverse winkeliers en bedrijven in het centrum van Heeze.

Hierdoor krijgt iedereen de gelegenheid deze na 30 augustus te aanschouwen gedurende de gehele maand september. De wagenbouwers van de Brabantsedag kunnen dus toch aan de slag want een jaar overslaan, dat willen de wagenbouwers niet!’’, aldus de Stichting Vrienden Wagenbouwers.

Nadat de zestien LEGO® creaties tentoongesteld zijn, zullen alle LEGO® blokjes gedoneerd worden aan sociaal maatschappelijke doelen in de gemeente Heeze-Leende. Op die manier laten de wagenbouwers zien dat zij middenin de samenleving staan want de Brabantsedag is niet alleen van de wagenbouwers maar van iedereen en voor iedereen!

Nadat de persberichten waren verstuurd door Stichting Vrienden Wagenbouwers dinsdagmorgen kwam er veel media-aandacht voor het idee. Zo staat er woensdag een artikel in het Eindhovens Dagblad, heeft Omroep Brabant filmopnames gemaakt en komt er een item bij KRO/NCRV.

Omroep Brabant zendt dinsdagavond om half zes een item uit op de televisie. Ook op de website van de provinciale omroep staat al een mooi artikel en was een van de bestuursleden dinsdagmiddag live op de radio bij Omroep Brabant. Dinsdagavond zal er tevens een interview te horen zijn op NPO Radio 2 om 19.10 uur. Ook Metro gaat aandacht besteden aan dit idee in de vorm van een uitgebreid artikel.

Het moge duidelijk zijn dat het initiatief van Stichting Vrienden Wagenbouwers veel media-aandacht krijgt. Laten we er met z'n allen een mooi LEGO evenement van maken!

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug