Luister
muziek
12 juli 2020 - 17:30
Deel dit artikel:

Vakantie vieren in een boomhut tussen Heeze en Sterksel

HEEZE-STERKSEL - Verscholen op een landgoed van ruim acht hectare tussen Heeze en Sterksel hebben de broers Wolf (9) en Raaf (11) samen met enkele vrienden een drie verdiepingen tellende boomhut gebouwd. Niet zomaar een boomhut maar dit is het vakantieadres voor de broers en hun moeder die de Amsterdamse Jordaan hebben omgeruild voor kamperen in de natuur op privéterrein.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - NOS Jeugdjournaal
Advertentie

Heeze-Leende24 ging een kijkje nemen bij het bouwwerk dat in enkele weken is verrezen. ''Ik ben hier opgegroeid en de jongens zijn hier al vaak geweest. Hutten bouwen is dan ook geen probleem hier en zij kennen iedere hoekje op het terrein inmiddels', legt de moeder van de twee broers uit. De meeste spullen hebben ze gekregen of lagen nog nabij de woning. Toch is er een klein beetje materiaal bij de Houtloods in Heeze gekocht en komt het keukentje uit Nederweert via Marktplaats.

Het drietal slaapt op de eerste verdieping. Met een trapje kom je op de eerste etage waar het slaapvertrek is en de geïmproviseerde keuken waar dagelijks gekookt wordt. De tweede etage is een uitkijkpunt. ''Vanaf hier kun je de reeën zien lopen.'' Dat de twee jongens het naar de zin hebben blijkt uit alles. Ze kunnen naar hartenlust spelen op het terrein en wat is er nu mooier dan op deze manier je vakantie te vieren. Iedere dag doen waar je zin in hebt. ''We hebben zelfs een glijbaan aan de hut vastgemaakt.''

Buiten op 'het terras' staan enkele stoelen en een stookton om 's avonds lekker te zitten. De eerste vakantieweek zit er al op. De komende week zijn ze er even niet maar in augustus strijkt het drietal weer neer op deze prachtige locatie. Het NOS Jeugdjournaal was net als Heeze-Leende24 ook te gast en maakte een prachtig filmpje over deze twee jongens, hun gigantische boomhut en hun vakantie in 2020. 

Wat ze het meeste missen zijn waarschijnlijk hun vriendjes maar die komen zeker een keertje langs in de vakantie.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug