Luister
muziek
14 juli 2020 - 17:00
Deel dit artikel:

Laatste repetitie jeugdorkest Leende

LEENDE – Zondag 12 juli had het jeugdorkest van de Fanfare Philharmonie uit Leende de laatste repetitie voor de zomervakantie in hun eigen Kloosterhof.

heeze-leende24
  / Redactie
Advertentie

Vanwege de versoepeling van de Corona-maatregelen mocht het orkest de vakantie inluiden met een bijna voltallige bezetting onder leiding van dirigent Patrick van Zutven.

Vijf weken geleden zijn de repetities van het jeugdorkest en pieporkest op zondag-ochtend weer gestart. De veiligheid van alle muzikanten en betrokkenen stond hierbij voorop en daarom werd er in eerste instantie in twee groepen gerepeteerd.

Om aan het begin van de vakantie deze bizarre periode af te sluiten, was het de wens om de laatste repetitie gezamenlijk te houden.

Met de mooie afsluiter ‘Lind dè is de sgônste plats’, bekend van het quarantaine-orkest en een toespraak van de voorzitter Stefan de Kort, werden traditiegetrouw ook nog de geslaagden van de diverse muziekexamens in het zonnetje gezet. Dit keer waren er vijf diploma’s uit te reiken.

Muziekschool RICK uit Weert verzorgt de muzieklessen voor de fanfare Philharmonie in Leende. Deze worden grotendeels in het Kloosterhof gegeven waarbij uiteraard alle voorzorgsmaatregelen m.b.t. Corona worden nageleefd.

Er worden muzieklessen op zowel blaasinstrumenten aangeboden (saxofoon, bugel, trompet, trombone, euphonium, hoorn en bastuba) als op slagwerkinstrumenten (o.a. (snare-)drum en marimba).

De muzieklessen starten weer aan het begin van het schooljaar. Nieuwe leerlingen kunnen dan instromen en eventueel eerst ėén of meerdere proeflessen volgen om samen met de docent te bepalen welk instrument het beste past. In overleg wordt er dan door de fanfare een instrument in bruikleen gegeven.

In de week van 17 augustus worden de repetities weer gestart van alle orkesten binnen de fanfare.

Voor meer informatie over de muzieklessen kunt u dan contact opnemen met de jeudcoördinator van de fanfare, Anieck Baudoin: jeugd@philharmonieleende.nl

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug