Luister
muziek
8 augustus 2020 - 14:00
Deel dit artikel:

Hans uit Sterksel zag wolf op 50 meter: weer aanval op schaap

STERKSEL- In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de wolf weer toegeslagen in natuurgebied de Pan in Sterksel. Daar is weer een schaap aangevallen door een wolf. Het schaap overleefde de aanval en kwam er van af met een keelbeet. Hopelijk geneest het snel. 

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Wolf in het echt gezien in Sterksel
De aanval van de wolf is met een warmtebeeldcamera gefilmd door Hans van Lieshout gefilmd. ''Ik heb de hele week 's-nachts al bij de schapen gepost om te zien hoe de wolf te werk gaat en wat voor inpact dat heeft op de schapen. Inmiddels zijn de schapen weggehaald in de Pan omdat dit het zesde geval voor mij is. Vijf schapen zijn dood en een gewond. De schapen komen tijdelijk op de Lange Bleek te staan waar ook wolven werende netten worden geplaatst. Ik ben hier eigenlijk op tegen omdat de werking niet ideaal is, het veel en zwaar werk is en dagelijks moet gebeuren zodat je nooit meer een weekendje weg kunt.''

Helaas kan het niet anders want de schapen hebben ook recht op een zekere bescherming van hun baasje. ''Hopelijk is het voor tijdelijk want als dit een permanent onderdeel wordt van de bedrijfsvoering dan is het niet meer vol te houden'', aldus Van Lieshout.

De nacht dat het gebeurde heeft Hans de wolf met eigen ogen in het echt gezien op een meter of vijftig: ''een echt WAUW gevoel want het is een prachtig dier dat een nuttige functie verricht in de natuur maar dan moet dat wel een groot natuurgebied zijn met voldoende prooidieren en dat is hier zeker niet het geval.'' Hans is een van de weinigen in ons land die de wolf in het wild met eigen ogen heeft gezien.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug