Luister
muziek
12 augustus 2020 - 18:00
Deel dit artikel:

Voortaan ook online afspraak maken voor coronatest

HEEZE-LEENDE - Sinds deze week kan iedereen met (milde) klachten die passen bij COVID19, online een afspraak maken voor een coronatest maar ook de uitslag van deze test bekijken. Eerder kon men alleen per telefoon een afspraak maken via 0800-1202, het landelijke afsprakennummer voor de coronatest. Dit nummer blijft zeven dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken naast de aanvulling van de mogelijkheid om een online afspraak te maken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Via Rijksoverheid.nl/coronatest maakt u makkelijk en snel een afspraak om een coronatest uit te laten voeren in één van de drie teststraten in Noord-Brabant. Deze liggen in Eindhoven en Eersel. Om zo'n afspraak te maken heb je jouw DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem de eerder genoemde testlocaties en beschikbare tijdstippen. 

Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt deze middels een e-mailbericht aan u verzonden. Ook kunt u dit met uw DigiD bekijken. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt.

Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug