Luister
muziek
27 september 2020 - 14:52
Deel dit artikel:

Peloton Tour Culinair vertrokken vanaf Kapellerput in Heeze

HEEZE - Zondagochtend is het peloton van Tour Culinair vertrokken vanaf Kapellerput in Heeze voor de najaar klassieker van Tour Culinair: Back to the Future. De renners van het peloton zijn allemaal eindverantwoordelijken in de Hospitality branch in ons land. Een paar keer per jaar rijdt het peloton een leuke, gezellige en Bourgondische tour ergens in ons mooie land en ditmaal was Kapellerput de gastheer.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Vanwege het coronavirus werden eerder dit jaar in april en juni al twee tochten afgeblazen maar gelukkig voor de deelnemers ging deze Tour Culinair door. De ontvangst met koffie en patisserie bleek een leuk weerzien voor velen. Ook werden een aantal nieuwelingen in het peloton voorgesteld. Na de briefing, een banaantje, krentenbolletje en wc-stop werd de groepsfoto op gepaste afstand genomen waarna het peloton vertrok voor een tocht van ruim honderd kilometer door onder andere de Peel.

Onderweg natuurlijk de culinaire stops voor de lunch, een ijsje, het bier, haring en bitterballen. Het herfstachtige weer kon de renners niet deren en het peloton ging dan ook lekker enthousiast van start. Het programma wordt zondagavond afgesloten met een heerlijk diner bij Kapellerput met een plenaire Back to the Future editie onder leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet en een lekker drankje in de bar bij Kapellerput.

Voor maandagmorgen staat een korte minitour op het programma van ongeveer zestig kilometer met een koffiestop. Terug bij het hotel wordt deze Tour Culinair afgesloten met een heerlijk lunch. Niet alleen de gezelligheid en het weerzien van elkaar staat centraal deze dagen maar ook het uitwisselen van ervaringen in coronatijd. Op deze manier wordt gekeken hoe horecaondernemers de coronacrisis te lijf zijn gegaan en hoe zij ondernemen in deze tijden van crisis. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug