Luister
Live
8 november 2020 - 10:00
Deel dit artikel:

Geuroverlast in Sterksel

STERKSEL - De laatste weken wordt in Sterksel veel geklaagd over stank, dat treedt vooral op bij mistig weer en weinig wind. Bij de Omgevingsdienst Zuid Oost Brabant (ODZOB) zijn begin november al 16 geurklachten binnengekomen. In oktober waren er totaal 19 klachten.

heeze-leende24
  / Sterksel.nu

Naar aanleiding van de klachten heeft de dorpsraad contact opgenomen met o.a. de ODZOB. De ODZOB heeft op 5 november gecontroleerd en bevestigde dat de geur in veel straten van Sterksel was te ruiken. De ODZOB heeft de bedrijfsleider van Poort 43 daarop aangesproken. Een en ander heeft geleid tot aanpassingen van het composteren. U kunt dat lezen op het nieuwsbericht van Poort 43: http://poort43.nl/nieuws/geur-overlast/id=32

De ODZOB meldt dat in de vergunning die in 2012 is verleend voor Poort 43 geen duidelijke grenzen staan m.b.t. geur en geuroverlast. Daarom is het voor ODZOB niet makkelijk om handhavend op te treden. De ODZOB vraagt nogmaals om iedere klacht door te geven zodat een beter beeld ontstaat van de overlast in Sterksel en omgeving.

De eigenaar van Poort 43 zal uiterlijk op 6 december een revisievergunning indienen bij de provincie voor de activiteiten op Poort 43. Bij het beoordelen van de aanvraag kan ODZOB aan de provincie advies geven en kan rekening worden houden met de binnengekomen klachten. ODZOB laat echter alvast weten dat compostering en mestvergisting altijd geur veroorzaken.

De link waar u de klacht kunt indienen is https://www.milieuklachtencentrale.nl/index.html , de link staat ook op de site Sterksel.nu, onder Dorpsraad, Milieu (Klachten melden). U kunt de klacht anoniem indienen, maar u zult wel de straat moeten opgeven waar de overlast is.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug