21 november 2020 - 17:00
Deel dit artikel:

Heeze-Leende biedt voldoende mogelijkheid tot fysiotherapie

HEEZE-LEENDE - Per gemeente zijn er grote verschillen te zien in het aanbod fysiotherapiepraktijken. In Oosterhout is het aanbod fysiotherapiepraktijken het meest schaars: per 10.000 inwoners zijn hier 2 praktijken te vinden. Ook in de gemeenten Baarle-Nassau en Alphen-Chaam is het aanbod fysiotherapiepraktijken beperkt (2,9).

heeze-leende24 / Thijs Verleg

De grootste uitschieter in Noord-Brabant is de gemeente Heusden, waar per 10.000 inwoners 10,5 praktijken zijn. Ook Breda (10,1) en Valkenswaard (8,0) scoren goed ten opzichte van het aantal inwoners. In de gemeente Heeze-Leende zitten we ook boven de middenmoot met 6,8 praktijken per 10.000 inwoners.

Fysiotherapie niet in de basisverzekering
Bas Knopperts van Independer: “Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.”

Meer informatie op Independer over het onderzoek: aanbod fysiotherapiepraktijken per gemeente 

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug