Luister
Live
20 november 2020 - 06:56
Deel dit artikel:

OVL hangt nieuwe kerstverlichting in Leende en Leenderstrijp

LEENDE - Donderdagavond waren ondernemers van de OVL druk in de weer om de nieuwe kerstverlichting op te hangen in de straten in Leende en Leenderstrijp. Na elf jaar trouwe dienst maakte de blauwwitte kerstverlichting plaats voor warme sfeervolle verlichting.

Jos en Ria Verhees van Autowell Benelux zitten in de werkgroep en zorgden voor het ontwerp en organiseerde de realisatie van de 70 gloednieuwe armaturen. "We waren toe aan iets anders dat meer sfeer heeft. In januari werd een commissie samengesteld die dit heeft opgepakt. Vrijdag 13 november kwamen de frames binnen waarna er met man en macht de 140.000 LED-lampjes in de kransen werden bevestigd alsmede de halve kilometer lichtslang" zegt voorzitter Peter Zuidema donderdagavond toen de nieuwe verlichting werd opgehangen. Nadat de armaturen hingen maakte Jos en Ria met de fiets een rondje door Leende. ''Het ziet er prachtig uit.''

Ruim 25 jaar geleden had de eerste verlichting ook een Blaoske in het armatuur zitten. In het nieuwe ontwerp is dit weer teruggekeerd naar alle tevredenheid. De ring rond de Blaos symboliseert het feit dat Lind om door een ringetje te halen is.

De vorige kerstverlichting die precies 11 jaar dienst heeft gedaan is op Marktplaats gezet en inmiddels verkocht. De verlichting krijgt een tweede leven op Ibiza. Leende en Leenderstrijp kunnen de komende weken genieten van prachtige sfeervolle kerstverlichting in de kernen. Dank gaat uit naar de OVL voor de nieuwe verlichting en het ophangen er van.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug