20 november 2020 - 18:10
Deel dit artikel:

Muggenberg Heeze volwaardig onderdeel van randweg Heeze |video|

HEEZE-LEENDE - De Muggenberg in Heeze is vanaf half september dicht geweest voor het verkeer, om de weg te voorzien van stil asfalt. Ook de fietspaden werden waar mogelijk verbreed en de kruisingen en oversteekplaatsen zijn meteen veiliger ingericht. Vrijdagmiddag ging de Muggenberg weer open. Daarmee is De Muggenberg een volwaardig onderdeel van de randweg om Heeze heen. Nu de randweg gereed is, kan de gemeente de kern van Heeze verkeersveiliger en leefbaarder maken door het doorgaand verkeer zoveel mogelijk over de randweg te leiden en het doorgaand verkeer te ontmoedigen om door de kern te rijden.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Zo wil de gemeente binnenkort een vrachtwagenverbod instellen op de Kapelstraat en de Jan Deckersstraat voor doorgaand vrachtverkeer. Later gaat de gemeente aanvullende verkeersmaatregelen treffen in de Jan Deckersstraat en de Kapelstraat. Ook de rotonde die vanuit Geldrop op de Muggenberg aansluit wil de gemeente aanpassen, zodat het logischer is om de afslag naar de randweg te nemen. Door al deze maatregelen wordt de combinatie wonen, winkelen en verblijven beter mogelijk in het centrum van Heeze.

De afgelopen week werd de toplaag aangebracht. Op één dag werden beide rijbanen aangebracht zonder naden dat zorgt voor een geluidsreductie van tenminste 5 decibel. Direct na de openstelling van de Muggenberg werd er direct gebruikt gemaakt van de vernieuwde weg. 

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug