Luister
muziek
25 november 2020 - 12:05
Deel dit artikel:

Uitvaartcentrum Rustven opent in Leende

LEENDE – Op het Biesven in Leende is Uitvaartcentrum Rustven geopend. Het pand heeft van binnen een totale metamorfose ondergaan en is ingedeeld als een prachtig, sfeervol uitvaartcentrum. Heeze-Leende24 nam alvast een kijkje in uitvaartcentrum Rustven sprak de twee jonge ondernemers Lieveke te Raaij en Pieter Manders die het uitvaartcentrum gaan exploiteren.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Een royale entree, een grote ruimte om een afscheidsdienst te houden en twee rouwkamers vormen het nieuwe rouwcentrum. ‘’Iedere uitvaartondernemer is hier van harte welkom om de afscheidsdienst te houden of gebruik te maken van de rouwkamers die wij hebben. Eén van de kamers is zelfs een 24 uurs kamer waar de familie van de overledene zelfs een sleutel van kan krijgen om hun dierbare overledene te bezoeken wanneer dat hen het beste uitkomt’’, vertelt Lieveke.

Uitvaarten zijn steeds meer maatwerk geworden en de nabestaanden kiezen eigenlijk nooit meer voor een ‘traditionele’ uitvaart. ‘’Wij merken al jaren dat de nabestaanden zelf invulling willen geven aan een uitvaart en sterk afwijken van ‘het standaard’ van twintig jaar geleden. Wij zijn ook van mening dat alles moet kunnen en denken graag mee’’, aldus Pieter Manders. In een speciale ruimte in het gebouw worden de lichamen gekoeld bewaard en kunnen deze professioneel verzorgd worden. Wanneer nabestaanden besluiten een afscheidsdienst te houden in de grote zaal, is daar tevens de mogelijkheid om hierin audiovisuele middelen te gebruiken.

‘’Vroeger waren hier allemaal vennen en als uitvaartcentrum willen wij de overledene en de nabestaanden rust geven; vandaar de naam Uitvaartcentrum Rustven.’’ Alle uitvaartondernemers uit de regio kunnen hier dus terecht. ''Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen hoe prachtig het er uitziet bij ons, advies over uitvaarten laten we bij de uitvaartverzorgers.''

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug