21 november 2020 - 14:20
Deel dit artikel:

TessieWessie: Kleinschalige gastouderopvang in Leende

LEENDE - Op de Valkenswaardseweg 22b in Leende is sinds oktober van dit jaar gastouderopvang TessieWessie geopend. Eigenaresse Caroline van Ampting heeft ruim 22 jaar ervaring in de kinderopvang en nu deed de mogelijkheid zich voor om als zelfstandig onderneemster te beginnen. Heeze-Leende24 nam een kijkje in de gloednieuwe kinderopvang in Leende.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur kan Caroline vijf kinderen per dag opvangen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Een speciale grote ruimte los van de woning is helemaal ingericht voor de kinderen. Een prachtige speelruimte, een slaapvertrek met meerdere bedjes, veel speelgoed en een veilige afgesloten buitenspeelruimte.

Bij TessieWessie is het voordeel dat alleen Caroline de begeleidster is en de kinderen dus iedere keer hetzelfde gezicht zien; iedere dag vertrouwd. Voordat zij openging werd het geheel volledig goedgekeurd door de GGD. ''Zij letten bijvoorbeeld op de veiligheid, de hygiëne, of er koolmonoxide melders hangen en dat er een raampje in het slaapvertrek zit dat open kan. Zomaar wat zaken die zeer belangrijk zijn bij een gastouderopvang. De GGD komt dan ook jaarlijks terug om alles te controleren, de veiligheid en gezondheid staan natuurlijk voorop.

Caroline vindt het belangrijk dat de kinderen buiten komen. Wanneer het weer het toelaat, trekt ze er graag op uit met de kinderen. Ze heeft de beschikking over een enkele en dubbele wandelwagen waarmee ze regelmatig een ommetje maakt of naar het bos gaat. ''Buitenlucht is belangrijk voor kinderen.''

Verder heeft Caroline een eigen pedagogisch beleid dat gebaseerd is op Rust, Regelmaat en Reinheid. ''De drie RRR-en zijn de belangrijkste leidraad in dit beleid waaraan ik me dan ook houd.'' Caroline heeft alle benodigde diploma's en daarbij ook een EHBO diploma waarvoor ze regelmatig opfriscursussen volgt.

De kinderen zijn bij Caroline dan ook in goede en veilige handen. Aan de voorzijde zijn voldoende parkeerplaatsen zodat de ouders hun kind veilig kunnen brengen en ophalen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij TessieWessie in Leende. Wil je meer informatie over deze nieuwe gastouderopvang in Leende, stuur dan een e-mail naar gotessiewessie@gmail.com of neem gerust telefonisch contact op met Caroline op telefoonnummer 06-27896460.

TessieWessie.....een plek waar kinderen kind mogen zijn!

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug