Luister
Live
26 november 2020 - 09:15
Deel dit artikel:

Leerlingen Talententoren op ruimtemissie met SpaceBuzz

STERKSEL - Woensdagochtend maakten dertig leerlingen uit groep 7/8 van de Talententoren uit Sterksel een heuse virtuele ruimtereis. Al vroeg stond er een SpaceBuzz klaar om de leerlingen mee te nemen naar de ruimte en kennis te laten maken met een ruimtereis naar het onbekende dat steeds bekender wordt.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Leerkracht Marian van Lieshout had de school uit Sterksel ingeschreven om mee te doen met het project en met succes! De school werd geselecteerd voor deelname. Op school werd uitgebreid aandacht besteed aan ons zonnestelsel, de planeten, de maan en de zon waarna de kinderen een heus astronautenexamen voor de kiezen kregen over deze stof.

In december 2018 onthulde astronaut André Kuipers de eerste SpaceBuzz ter wereld. Hiermee kunnen schoolkinderen sinds 2019 virtueel naar de ruimte reizen. Aan het bijzondere raketvoertuig, voorzien van de nieuwste virtual reality-technieken, werd ruim anderhalf jaar gewerkt door creatieven, programmeurs, technici en onderwijsspecialisten. SpaceBuzz maakt van schoolkinderen astronauten en laat ook hen het overview effect ervaren.

Levensecht
De SpaceBuzz is een levensecht raketvoertuig van ruim 15 meter. De raket is uitgerust met negen bewegende stoelen en de modernste VR-headsets die het samen mogelijk maken de ruimtevlucht zo getrouw mogelijk na te bootsen. Dat geldt eveneens voor de voorbereiding en afronding van de ruimtemissie, die vorm kreeg in nauwe samenwerking met André Kuipers. 

De virtuele ruimtereis van de leerlingen van de Talentoren was dan ook vooral gaaf. ''Het was heel mooi om te zien hoe onze planeet er vanuit de ruimte uitziet en hoe klein de aarde eigenlijk is. We moeten er heel zuinig op zijn'', aldus een van de jonge astronauten in Sterksel woensdagmorgen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug