Luister
Live
6 december 2020 - 11:43
Deel dit artikel:

Vermeende brand in Sterksel blijkt affakkelen van gas |video|

STERKSEL - Zaterdagavond rond acht uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op het terrein van Poort 43 aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel. In eerste instantie was niet duidelijk waar de brand was en kon de brandweer niet op het terrein komen.

Enkele brandweermensen klommen over de poort om poolshoogte te nemen. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Naast de brandweer van Maarheeze werd ook post Heeze opgeroepen, de regio officier gevaarlijke stoffen en de politie. Eenmaal op het terrein bleek het te gaan om het affakkelen van overtollig gas.

Buurtbewoners in Sterksel maken zich al langer zorgen over de mestvergistingsinstallatie. Zaterdagavond zagen zij de vlammen voor het eerst waardoor zij ongerust waren en de brandweer alarmeerde. Een woordvoerder van Poort 43 liet aan Heeze-Leende24 weten dat het om het affakkelen van biogas ging. "We zijn nog niet vol in bedrijf en dus moeten we dit gas affakkelen. We doen dit vaker maar zaterdagavond was de vlam eerlijk gezegd wel te hoog. Het kan verder helemaal geen kwaad en het affakkelen gebeurt altijd gecontroleerd. Nu het vroeg donker is valt het waarschijnlijk veel meer op. Men hoeft zich er geen zorgen over te maken."

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug