Luister
muziek
14 december 2020 - 15:40
Deel dit artikel:

Winkeldrukte door naderende lockdown: lange rijen bij de winkels!

HEEZE-LEENDE - Sinds de berichten zijn uitgelekt over de naderende lockdown en niet essentiële winkels de deuren moeten sluiten, is een drukte van belang in de winkels. Maandagmiddag stonden er buiten flinke rijen wachtende mensen bij de winkels om nog net voor de sluiting van vijf weken nog even de laatste (kerst) inkopen te doen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Hoewel premier Mark Rutte nog niets officieels bekend heeft gemaakt en niet duidelijk is welke winkels wél en welke niet open mogen blijven, neemt men al wel een voorschot op zijn redevoering van maandagavond. De sluiting betekent een flinke strop voor de ondernemers die juist in de decembermaand in dit toch al bizarre jaar een beetje kunnen goedmaken. Winkels hebben ingekocht en blijven nu met de kerstvoorraad zitten als de premier inderdaad gaat aankondigen dat ze dicht moeten tot 19 januari volgend jaar.

Het hamstergedrag is ook bij de supermarkten te merken terwijl zij de deuren niet hoeven sluiten. Winkels die wel dicht moeten hebben de openingstijden verruimd. Sommige gingen eerder open dan normaal op maandag en blijven langer open maandagavond. Ook de contactberoepen zoals kappers en pedicures draaien volle bak door vandaag omdat ook zij dicht zullen moeten.

Bekijk vanavond om 19.00 uur live de toespraak van premier Mark Rutte via Heeze-Leende24.nl.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug