Luister
muziek
26 december 2020 - 10:00
Deel dit artikel:

Marieke van Asten uit Heeze helpt op Dominica. U ook?

HEEZE-DOMINICA - Ongeveer vier jaar geleden emigreerde onze oud dorpsgenote, Marieke van Asten, naar het Caribische eiland Dominica. Al eerder maakte zij ons deelgenoot van haar avonturen daar, nadat orkaan Maria het eiland in september 2017 verwoestte. Dankzij de gulle donaties van onze lezers heeft zij een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw. Inmiddels heeft de Stichting, die Marieke daarvoor heeft opgezet, zich volledig gericht op de kinderen van het eiland.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Met haar Breadfruit House Dominica Foundation biedt zij kinderen, tussen 6 en 12 jaar, de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen, met behulp van creativiteit. Kinderen hebben helaas veel op hun bordje en niet alleen de traumatisch ervaring van de orkaan, die veel sporen heeft achtergelaten. Ook komt armoede, zeker nu in deze Covid pandemie, veel voor. Daarmee hangen dingen als verwaarlozing, misbruik en huiselijk geweld nauw samen.

Het programma kost € 30,- per kind voor de duur van 16 weken en naast materialen krijgen alle kinderen ook een warme lunch, want met een lege maag is het moeilijk concentreren. De Stichting is volledig afhankelijk van donaties en zowel Marieke als de andere leden van het bestuur ontvangen geen enkele vergoeding. Alle donaties komen 100% terecht bij de kinderen.

Mag Marieke nog een keer op jullie rekenen met een donatie van €30? Doneren gaat niet om het geven maar het verschil maken, voor dat ene kind. Doneren kan door overboeken naar bankrekening: NL93RABO 0324 0834 32 op naam van Breadfruit House Dominica Foundation. Neem gerust een kijkje op onze website https://breadfruithousedominica.com/, en volg ons op Facebook en Instagram.

Namens Marieke en de kinderen van Dominica, heel hartelijk bedankt!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug