Luister
Live
31 maart 2021 - 15:00
Deel dit artikel:

Stichting Het Ware Noorden uit Heeze in zwaar weer

HEEZE - Stichting Het Ware Noorden uit Heeze zit in zwaar weer en staan zelfs op de rand van een faillissement. ''Onze verstandelijk beperkte broer gaat al jaren met veel plezier mee aan boord. Van deze zeilreizen leeft hij helemaal op en straalt als hij erover vertelt. De begeleiding is bijna 1 op 1 en doet er alles aan om er een fantastische ervaring van te maken. Voor en na de reis organiseren zij dan nog bijeenkomsten wat de voor en napret nog langer maakt.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

De vrijwilligers, schippers en verpleegkundigen van deze stichting bezorgen mensen met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking een geweldige ervaring door het organiseren van zeilactiviteiten in Friesland, op het IJsselmeer en zelfs in Griekenland. Een uniek concept. De stichting is helaas door de Coronapandemie zwaar getroffen.

De reizen van 2020 zijn veelal niet doorgegaan, er zijn omboekingen van vliegtickets gedaan, aanvullende verzekeringen afgesloten, corona zorgmiddelen ingekocht en extra verpleegkundigen ingezet om veilig reizen mogelijk te maken. De stichting is een vrijwilligersorganisatie en ontvangt geen subsidie. De vaste lasten lopen door terwijl de stichtingskas vrijwel leeg is.

Dit jaar bestaat de stichting 12,5 jaar en het had een bijzonder jubileumjaar moeten worden. Hoe geweldig zou het zijn als dit jubileum gehaald en gevierd kan worden zodra de activiteiten weer Corona-proof opgestart kunnen worden. Helpt u mee Stichting Het Ware Noorden door deze Corona malaise heen te helpen en financieel te ondersteunen door middel van een eenmalige gift?

Klik hier om naar de pagina te gaan voor meer informatie en om te doneren.

Namens alle vrijwilligers, de deelnemers en mij alvast heel erg bedankt!

Groetjes Hilda en Duco

Foto's zijn gemaakt voordat corona uitbrak en tonen mooie herinneringen.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug