Luister
Live
6 april 2021 - 07:00
Deel dit artikel:

Uitbreiding Voedselbank Geldrop-Mierlo gerealiseerd

GELDROP-HEEZE - Begin maart 2020 kwam Voedselbank Geldrop-Mierlo in de problemen. Het coronavirus stak de kop op waardoor het aantal cliënten opliep en vanwege de coronamaatregelen was de toch al te kleine ruimte geen optie meer.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Vanaf april 2020 is het bestuur in gesprek geweest met de gemeente Geldrop-Mierlo om tot een oplossing te komen. Tijdens deze periode werden wekelijks de pakketten voor de klanten klaar gemaakt door enkele vrijwilligers van de Voedselbank. Het Rode Kruis zorgde voor de uitgifte op een coronaveilige manier. In december stemde de voltallige gemeenteraad in met uitbreiding van de locatie door middel van een nieuw te realiseren extra ruimte.

Deze uitbreiding is in de eerste drie maanden van dit jaar tot stand gekomen. Enkele vrijwilligers van onze Voedselbank hebben met ondersteuning van diverse lokale ondernemers keihard gewerkt om dit gigantische project tijdig te realiseren.

Voedselbanken Nederland heeft gezorgd voor de benodigde uitbreiding van de koel- en vriescapaciteit. Donderdag 1 april heropende Voedselbank Geldrop-Mierlo haar locatie. De openingshandeling werd verricht door een van de cliënten in aanwezigheid van onder andere wethouder Peter Looijmans.

Voedselbank Geldrop-Mierlo hanteert vanaf de heropening een nieuwe winkelformule. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijgt de cliënt een budget in de vorm van punten en kan hiermee zelf het gewenste pakket samenstellen. Voedselbank Geldrop-Mierlo hoopt met inzet van haar vrijwilligers en deze vernieuwde winkelformule de cliënten nog beter te kunnen helpen, waarbij het respect richting de cliënt hoog in het vaandel staat.

De Voedselbankwinkel Geldrop-Mierlo wordt bevoorraad door landelijke aanvoer van producten via het distributiecentrum in Eindhoven. Diverse lokale leveranciers zoals: AH Boonaerts Heeze, AH filialen Geldrop en Mierlo, diverse Aldi filialen en vele andere zorgen ook voor aanvullende producten. Wekelijks is er ook vers brood van Bakkerij Van der Putten uit Mierlo en Bakker Van den Broek uit Geldrop.

Voedselbank Geldrop-Mierlo bedankt alle leveranciers en iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de uitbreiding en inrichting van de locatie op het Industriepark.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug